Svet
7 ogledov

Minister v objemu nasilneža

Žurnal24 main
Hrvaški fotograf je v objektiv ujel ministra za socialo Milinovića, ki se na nogometni tekmi navdušeno objema z znanim družinskim nasilnežem, po drugi strani pa odpira varne hiše.

Navijanje, glasen smeh in objemi od veselja nad goli Hajduka ne bi bili nič nevsakdanjega, če tega ne bi počela minister za socialo Darko Milinović in znani nasilnež Ivica Livaj.

Medtem ko Milinović ves čas poudarja nično toleranco do nasilja in odpira varne hiše za pretepene ženske, je Livaj znanec policije. Večkrat so ga že obravnavali zaradi pretepanja žene, vendar do sojenja nikoli ni prišlo, saj žena vedno umakne obtožbe, je pa bil že dvakrat obsojen zaradi pretepanja v javnosti.

"Nisem vedel, kdo je"
Ko je novinar Jutarnjega lista poklical Milinovića za pojasnilo, je njegova tiskovna predstavnica najprej vse zanikala in dejala, naj jim pošlje fotografije. Časopis je zahtevo zavrnil. Čez nekaj časa jih je znova poklicala in jim naštela vse, s katerimi se je Milinović na nogometni tekmi domnevno družil, in med njimi ni bilo Livaja. Ko pa je Jutarnji list objavil fotografije na svoji spletni strani, je novinarja poklical kar sam Milinović in dejal: "Po tekmi me je pozdravilo od 20 do 30 ljudi. Seveda ne poznam vseh." Ko ga je novinar opozoril, da so fotografije nastale pred tekmo in da se na njih Milinović in Livaj vedeta kot dobra prijatelja, je minister ponovil: "Do tekme ga nisem poznal, če je to sploh on. Žal mi je, ker je moje stališče jasno: nična toleranca do nasilja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.