Svet
326 ogledov

Musk in Apple na bojni nogi

Elon Musk Profimedia
Novi lastnik Twitterja Elon Musk je sedaj napovedal vojno tehnološkemu gigantu Apple. Razlog zanjo je oglaševanje in dostop do Applove spletne trgovine.

Po številnih odpuščanjih, napovedi plačljivih označevanj, vrnitvi Trumpa na Twitter je sedaj novi lastnik Twitterja v sporu z družbo Apple, poroča N1.

V seriji tvitov je Elon Musk obtožil Apple, češ da ta grozi, da bo Twitterju onemogočil dostop do Applove spletne trgovine z aplikacijami, ne da bi navedel razloge za to.

Poleg tega je še zapisal, da je Apple prenehal oglaševati na omenjeni družbeni platformi: "Ali sovražijio svobodo govora?" je pripisal ter označil izvršnega direktorja Appla Tima Cooka ter ga vprašal, kaj se dogaja.

 

Apple se na tovrstne obtožbe še ni odzval.

Vedno večji pritiski na Muska

Kot poročajo tuji mediji, naj bi bil Musk pod vse večjim pritiskom, saj številna podjetja prekinjajo oglaševanje na Twitterju. Apple naj bi bil največji oglaševalec na Twitterju, saj je v prvem četrtletju leta 2022 za oglase na družbenem omrežju porabil 48 milijonov dolarjev. Tudi ostala podjetja zaradi slabih časov zapuščajo Twitter.

General Motors, tekmec Muskovega podjetja Tesla, je prejšnji teden napovedal ustavitev oglaševanja na Twitterju. Sodelovanje je prekinil tudi Volkswagen.

Eno vodilnih svetovnih oglaševalskih podjetij IPG je v ponedeljek svojim strankam svetovalo, da za en teden ustavijo oglaševanje na Twitterju. Ob tem so navedli, da je potrebnih več jasnosti glede Twitterjevih načrtov za zagotovitev “zaupanja in varnosti” na platformi.

Donald Trump Po Anketi Svet Musk spet požrl besedo, Trumpa vrnil na Twitter Donald Trump Svet Tako se je Trump izogibal plačevanju davkov
Komentarjev 1
  • Kmodri 21:47 29.november 2022.

    Končno se je nekdo postavil po robu Appllu.