Svet
22855 ogledov

Silovito je počilo: Na Hrvaškem umrl enajstletni slovenski deček

Nesreča kombija na Hrvaškem
1/3
Facebook
Policija je objavila podrobnosti hude prometne nesreče, do katere je prišlo konec tedna na hrvaški avtocesti pri Zaboku.

V soboto nekaj pred 18. uro je na avtocesti A2 pri Mokricah prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrl enajstletni otrok slovenskega državljanstva. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker 38-letni slovenski državljan, ki je vozil kombi slovenskih registrskih oznak, na avtocesti iz smeri Zagreba proti Krapini ni vozil po sredini prometnega pasu, ampak je delno zapeljal na odstavni pas.

Tam je zaradi težav 50-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine, pred tem ustavil tovornjak. Kombi je s sprednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del tovornjaka, odbilo ga je v bočni del polpriklopnika, nato je na travnatem pobočju zadel še v odtočni kanal. V nesreči je iz vozila padel 11-letni otrok in na mestu nesreče umrl, voznika kombija pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Zabok. 

Zaradi trčenja je na vozišču pristalo več delov kombija, na katere sta naletela 64-letni državljan Slovenije in 35-letni državljan Češke.

-

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 12:49 18.julij 2023.

    Ja tako je će nekomu voziš za ritjo pol pa ne moreš odreagirat pravočasno ko pride do presenečenja.