Svet
2593 ogledov

Letalo strmoglavilo na naselje, mrtvih več ljudi

Florida strmoglavljenje letala Profimedia
Po podatkih gasilcev je umrlo več ljudi. Vzrok za nesrečo naj bi bila odpoved motorja.

Manjše letalo je strmoglavilo na območje naselja mobilnih hiš v kraju Clearwater na Floridi. S fotografij, ki jih je objavila gasilsko-reševalna služba, je videti plamen in dim, ki se dvigata iz uničene hiše, na katero je padlo letalo. "Potrdim lahko, da je umrlo več ljudi, tako na letalu kot v hiši," je povedal vodja gasilskega oddelka Scott Ehlers. Točnega števila žrtev ni navedel, poroča Reuters. Potrdil je, da je umrl pilot letala.

Pred strmoglavljenjem je pilot letala obvestil pristojne službe, da ima težave z motorjem. Koliko ljudi je bilo na letalu, ni jasno. Ena oseba, ki ni bila na letalu, je lažje poškodovana in je zavrnila zdravniško oskrbo.

"Mobilne hiše samo po sebi ne zdržijo veliko, zato jo je letalo praktično povsem porušilo. Preostanek je zgorel v požaru," je pojasnil Ehlers. Poleg omenjenega domovanja so bile poškodovane še tri mobilne hiše. V omenjenih treh hišah ni bilo žrtev.

Streslo se je, nato se je začel viti dim

Steven Ascari, ki živi na območju, je na družbenih omrežjih objavil posnetek s kraja dogodka. Gasilci so bili na kraju dogodka hitro in so v pol ure pogasili požar. "Slišali smo eksplozijo, ki je stresla celo stanovanje, v naslednjem trenutku pa smo že zagledali visok steber dima," je povedal Ascari.

Clearwater je mesto s približno 117.000 prebivalci, približno 40 kilometrov zahodno od Tampe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 09:50 02.februar 2024.

    ma škoda da ni padu na un britof z 18 luknjami.. trumpov pa zadel ravno po sredi "vežco" na njem.

  • Idioti 09:33 02.februar 2024.

    Vsaka škoda povzročena USA , je meni dobra novica !