Svet
18560 ogledov

Na Pagu evakuacija, pri Šibeniku gori tik za hišami

Požar pri Šibeniku
1/2
24sata
Hrvaški mediji poročajo, da je na območju Zadrske županije samo v soboto izbruhnilo kar deset požarov. Nov požar ogroža hiše pri Šibeniku. Gasijo tako s kopnega kot iz zraka.

Največ težav z nadzorom ognja so imeli na območju Benkovca, Paga in Obrovca, na Pagu pa so morali preventivno evakuriati 15 ljudi iz družinskih hiš. K sreči se je po poročanju Zadarski.hr vse končalo brez posledic, gasilci imajo požar sedaj pod nadzorom. Veliko težav jim povzroča močna burja, zaradi katere na tem območju ne morejo računati na pomoč iz zraka. 

Okoli 10.30 je izbruhnil požar na Brodarici in se razširil v neposredno bližino hiš. Na pomoč sta prišli dve letali, ki sta v zadnjem trenutku preprečili, da bi ogenj zajel hiše. Požar je za zdaj pod nadzorom. Na terenu ostaja večje število gasilcev, ki nadzirajo teren. Tako kot drugje se tudi tu bojijo, da bi burja lahko spet zanetila ogenj. 

Zjutraj je izbruhnil požar v kraju Prpuša pri Šestanovcu, gori gozdnato področje z nizkim rastlinjem ijn makijo. Na terenu so vse razpoložljive enote, poroča portal vecernji.hr. V bližini požara se nahaja nekaj objektov, ki pa za zdaj niso ogroženi. To bi se lahko hitro spremenilo, saj na območju piha močna burja, ki bi lahko spremenila smer širjenja ognja. V popoldanskih urah naj bi pri gašenju dobili tudi pomoč iz zraka. 

Zaradi požara in gostega dima je ponekod zmanjšana vidljivost, zaradi česar so na posameznih odsekih avtoceste znižali najvišjo dovoljeno hitrost. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ludvik Miholic 21:33 16.julij 2017.

    prokleti slovenci so zadovolni za liter morske vode a nase Prekmurje pa so podarili ustasem naj bodo prokleti slovenci kaj smo se sploh Prekmurci priklucili sloveniji ce nam razprodajajo prekmurje

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:04 16.julij 2017.

    Če sem zelo odkrit,me boli za ustašote..............