Svet
30417 ogledov

Na počivališču z avtobusom zbil 17-letno dekle

Hrvaška policija Facebook Fotografija je simbolična.
"Nihče ni takoj razumel, kaj se dogaja. Odpravile smo se proti avtobusu in zagledale truplo na tleh," so povedala dekleta.

V nedeljo okoli 19. ure je na počivališču Sokolac na avtocesti A1 v smeri Splita umrlo 17-letno dekle, so sporočili iz ličko-senjske policijske uprave. 44-letni voznik avtobusa zadrske registracije je začel speljevati na mesto za točenje goriva in vozil naprej, ne da bi se pred tem prepričal, kaj je pred njim. Nato je zbil 17-letnico, ki je zaradi poškodb umrla na kraju dogodka. Policisti so sprva poročali, da je voznik vozil vzvratno, a so poslali popravek in navedli, da je avtobus na počivališču vozil naprej. Kot piše Zadarski list, so se z avtobusom nogometašice NK Vrčeva iz Glavice vračale iz Pregrade, v nesreči pa je umrlo dekle iz okolice Benkovca, ki je spremljalo eno od nogometašic.

Nogometašice kluba je policija zasliševala do tretje ure zjutraj, domov pa so prispele šele v zgodnjih jutranjih urah.

Kot so povedale nogometašice, je vožnja do Pregrade potekala brez težav, prav tako tudi povratek do usodnega počivališča Sokolac. "Iz Zadra smo se z avtobusom KK Zadar odpravile v zgodnjih jutranjih urah, vožnja je bila res prijetna. Na tekmi v Pregradi je za naš klub prvič zaigralo dekle iz okolice Benkovca, ki je s seboj pripeljalo prijateljico," so povedale potrte nogometašice.

Povratek je bil v poznih popoldanskih urah, da bi se malo odpočili, pa so se ustavili na počivališču, ki je od Zadra oddaljeno približno uro in pol.

"Večina potnikov je izstopila iz avtobusa, na njem pa sta ostali naša nova članica in njena prijateljica. Razkropili smo se naokoli, nekateri smo šli v trgovino, drugi pa na stranišče. V nekem trenutku smo slišale mrmranje in glasno govorjenje ljudi, a nihče ni takoj razumel, kaj se dogaja. Odpravile smo se proti avtobusu in zagledale truplo na tleh," so povedala dekleta, ki se bila priča grozljivemu dogodku.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Idioti 10:27 04.oktober 2023.

    Počivališče je takšno , da zaradi varnosti potnikov , ni smel odpreti vrat pred samo črpalko . Tankat z potniki pa tudi ne . Zelo verjetno je da po izstopu potnikov vozil vzvratno nazaj na desni zunanji otok črpalke . ...prikaži več . https://www.google.com/maps/@45.0059039,15.1270879,3a,75y,90h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5D3DdPeoG-XaWSBWf719dg!2e0!7i13312!8i6656?entry=ttu

  • Pepe007 06:03 03.oktober 2023.

    17 letno dekle bi že moralo znati paziti na sebe in verjeti, da avtobusa ne premaga. Slušalke v ušesih?

  • Kmodri 22:44 02.oktober 2023.

    Žurnalovci so obsedeni s Hrčki in Srbini!