Svet
16 ogledov

Na razprodaje brez podzemne

Delodajalci so stavkajočim že zavrnili kakršnokoli dodatno plačilo. (Foto: Reute Žurnal24 main
V Londonu, kjer potekajo pobožične razprodaje, stavkajo vozniki podzemnih železnic. Slednji zahtevajo trojno plačilo in en prosti dan za delo na današnji praznik, znan pod imenom boxing day.

Londončani, ki so se množično odpravili na pobožične razprodaje, se tekom dneva soočajo s hudimi težavami v javnem prevozu, saj podzemna železnica ne obratuje že drugi dan.

Direktor londonske podzemne železnice Mike Brown je delavce obtožil, da "imajo Londončane za talce". Dodal je, da so tovrstne zahteve v nasprotju z dolgoletnimi dogovori o plačilu in prostih dneh. Predstavniki delavcev odgovarjajo, da njihovi delodajalci boxing day, ki je v Britaniji državni praznik, obravnavajo kot navaden delovni dan. "Sindikati smo prepričani, da je to nesmisel - zahtevamo dodatek za delo na ta dan," so še dodali.

Londonske podzemne železnice, ki dnevno prepeljejo okoli 3,5 milijona ljudi, so v zadnjih mesecih že večkrat obstale zaradi sporov med zaposlenimi in delodajalci glede plačila in morebitnega odpuščanja delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.