Svet
29799 ogledov

Naročil strmoglavljenje letala s 110 potniki

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je povedal, kaj je bilo v ozadju naročila.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v dveurnem filmu, ki so ga predvajali včeraj, potrdil, da je odredil strmoglavljenje letala družbe Pegasus Airlines leta 2014, poroča BBC.

Putin je v dokumentarnem filmu povedal, da je dobil informacijo varnostnih služb o ugrabitvi potniškega letala, ki je potovalo iz Ukrajine v Turčijo pred otvoritvijo Zimskih olimpijskih iger v Sočiju leta 2014.

Na letalu je potovalo 110 ljudi, pilota sta sporočila, da naj bi imel eden od potnikov bombo in da namerava napasti otvoritev olimpijskih iger.

Putin je v filmu povedal, da so mu obveščevalci jasno povedali, da se v takšnih situacijah letalo strmoglavi, na kar je odgovoril: "Postopajte po načrtu!"

V napetih trenutkih se je sicer hitro razjasilo, da gre za lažni alarm, bombe na letalu ni bilo, je v dokumentarnem filmu o primeru sklennil Putin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • komentator50 10:31 19.marec 2018.

    Rusija, nažalost,še ni sposobna za demokracijo v pravem pomenu besede.Rabi močnega voditelja,da se nebi končalo kot na Balkanu,samo v mnogo hujši obliki.Seveda bi to zahodu odgovarjalo,zato pa mutijo na celi črti.Shisiofrenija o ogroženosti od Rusije jim paše,da lahko prodajo vazalčkom ...prikaži več ala Slovenija čim več orožja.Grožnja svetovnemu miru so našminkani demokrati,ne Putin.

  • lotus 00:58 14.marec 2018.

    Če mene uprašaš so to bale in nič drugega

  • Žurnalček 11:17 13.marec 2018.

    Vse tole napisano z naklepom in škodoželjnostjo proti Rusiji in Putinu je pa samo dokaz , da Rusi niti slučajno niso sestrelili Nizozemski avion nad Luganskim v Ukrajini , kajti avion sploh še v Rusiji bil ni in sploh Putina ...prikaži veča še vprašati niso mogli niti smeli ! No eno novinarsko sranje , pa le na videlo prinese tudi kakšno resnico, katere se pisec ni nadejal , kajti če bi se je , potem se tegale prispevka v svoji pokvarjenosti , sploh lotil ne bi !