Svet
96 ogledov

Nasa našla dokaz, da nismo sami

O podrobnostih pri Nasi zaenkrat molčijo, vendar pa so se pojavila številna nami Žurnal24 main
Ameriška vesoljska agencija Nasa naj bi našla dokaze, da v vesolju nismo sami. Svoja odkritja bodo razkrili na četrtkovi novinarski konferenci.

Nasa naj bi po poročanju ameriških medijev našla dokaz, ki potrjuje, da v vesolju nismo sami. Ameriška vesoljska agencija je za četrtek napovedala novinarsko konferenco, na kateri bodo spregovorili o ''astrobiološkem odkritju, ki bo vplivalo na iskanje dokazov za življenje zunaj Zemlje''. O podrobnostih zaenkrat molčijo, vendar pa so se pojavila številna namigovanja, da so znanstveniki prvič našli dokaz o življenju izven Zemlje.

''Astrobiologija je preučevanje porekla, evolucije in prihodnosti življenja v vesolju,'' je sporočila Nasa, ki je s tem sprožila številna ugibanja. Tako se že pojavljajo špekulacije, da je vesoljska agencija odkrila druga bitja v vesolju, po vsej verjetnosti celo na Marsu ali Saturnovem mesecu Rhea, ki ima redko atmosfero, sestavljeno iz kisika in ogljikovega dioksida. Dodatno potrditev, da so življenje odkrili na Saturnu ali njegovem mesecu, kažejo dejstva, da je sonda Cassini preiskovala prav omenjeno območje. Na osnovi pridobljenih dokazov so nato odkrili, da na Saturnovem mesecu Enceladus pod površino obstaja tekoča voda, odkrili pa so tudi vir toplote, ki vodo ohranja v tekočem stanju.

Odkritje se ne tiče življenja v vesolju
Omenimo, da bodo govorci na novinarski konferenci številni priznani strokovnjaki; od avtorice znanstvenega dela o življenju na Marsu do raziskovalca, ki se ukvarja s proučevanjem kemije okolja, v katerem nastaja življenje.

Novinar Alexis Madrigal navaja, da je videl dokumente, o katerih bodo govorili na novinarski konferenci. ''Ne gre za to, da bi našli življenje v vesolju, gre za to, da je voda nepomebna, kar se tiče življenjskih razmer. Govora bo tudi o fascinaciji nad kemijsko-biološkimi procesi v Saturnovi sestavi, podrobnosti pa so komplicirane,'' je zapisal na Twitterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.