Svet
16671 ogledov

Nasedla ladja z 206 potniki, reševalci še več dni ne morejo do njih

nasedla križarka na Grenlandiji
1/2
Air Force/Arctic Command
Na območju naravnega parka Northeast Greenland National Park je nasedla križarka z 206 potniki. Reševalne ekipe so na poti, a bo trajalo več dni, da pridejo do tja.

Križarka Ocean Explorer se je v ponedeljek znašla v težavah na severovzhodu Grenlandije. Danske oblasti so sporočile, da je ladja nasedla na območju nacionalnega parka približno 1.400 kilometrov severovzhodno od glavnega mesta Nuuk.

"Najbližja pomoč je daleč stran, naše enote so zelo oddaljene in vreme je lahko zelo neugodno," je dejal vodja reševanja poveljnik Brian Jensen. Najbližja danska vojaška ladja je več kot 2.000 kilometrov stran. Do kraja, kjer je nasedla križarka, bo prišla najbolj zgodaj v petek. "V tem trenutku ni nobene nevarnost za življenja ljudi ali okolje, kar je pomirjujoče," je dodal Jensen.

Oblasti so vzpostavile stik z drugo križarko, ki se nahaja na območju, in prosili, da ostanejo v bližini v primeru, da bi se razmere spremenile. Še vedno upajo, da bi se nasedli ladji ob visoki plimi uspelo sami rešiti. Za zdaj so bili ti poskusi neuspešni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Gandolf 19:30 13.september 2023.

    Upam da ladje ne upravlja indijska ali pakistanska posadka.

  • Kmodri 18:36 13.september 2023.

    Naj počakajo na najvišjo plimo!

  • munja 12:35 13.september 2023.

    Nepremišljenost odgovornih, ki niso pregledali oz. ocenili razmer.