Svet
17 ogledov

Nasilje v begunskem centru, napadi tudi novinarja

Napad na novinarja Youtube
Dva nizozemska novinarja sta bila napadena v begunskem centru v francoskem mestu Calais. Dogajanje sta zabeležila s kamero.

Teut Voeten in Maaike Engels sta nizozemska novinarja, ki sta delovala že na številnih vojnih območjih širom sveta; v francoskem Calaisu sta snemala dokumentarni film o beguncih.

Med njim delom sta doživela napad skupine beguncev, ki je bila oborožena z noži in solzivcem,  novinarja Voetena so zbili na tla. Njegova kolegica je dogajanje posnela, nato pa objavila na YouTube kanalu.

Kot poroča Sunday Express je nasilje v tem begunskem centru vsakdanjik; begunci napadajo drug drugega, tudi voznike kamionov. Novinarja, ki je bil tarča napadov nezadovoljnih migrantov, so pred hujšimi posledicami rešili tudi migranti.

S težavami na tem območju so se soočali tudi slovenski vozniki. 

PREBERITE TUDI: 

 

 

Komentarjev 8
  • McClain 22:41 17.januar 2016.

    imas kar linke, tako da ne se bat da si kaj izmisljujejo...

  • Plavi-mil 21:04 17.januar 2016.

    Glej stilist, ko bojo tebe ali pa celo tvojo ženo ali bognedaj hčerko musliji napadli,boš mogoče drugače govoril, če bo pa o tem pisalo v Reporterju boš pa verjetno celo zanikal, ker ti verjameš režimskim medijem. Sicer pa kaj, če ...prikaži večče nočeš Reporteja, pa beri tuje časopise, če jih znaš ali pa po tvoje tudi tuji časniki hujskajo in podtikajo, verjetno jih ima naša desnica v oblasti.

  • valerijakregar 20:33 17.januar 2016.

    .....luka, violeta, hanžek in ostali komedijantje............