Svet
19 ogledov

Našli so ga 30 let po izginotju

Gozd Reuters
V Kanadi so 30 let po izginotju našli moškega, ki se je nenadoma spomnil svojega imena. Edgarja Latulipa, čigar inteligenčna stopnja je na ravni 12-letnega otroka, so pogrešali od leta 1968, ko je iz doma za osebe s posebnimi potrebami v Ontariu odšel pri 21 letih, poročajo kanadski mediji.

Družina o Latulipu, ki je bil v preteklosti na zdravljenju in je skušal narediti tudi samomor, po letu 1986 ni imela nobenih informacij. Njegova mati se je bala, da so ga ubili.

Pretekli mesec pa je moški z drugo identiteto, ki je živel 120 kilometrov stran, svojemu socialnemu delavcu dejal, da bi bilo lahko njegovo pravo ime Edgar Latulip. To je potrdil tudi test DNK.

Mama: "Želim si govoriti z njim"

Njegova mati Silvia Wilson, ki se je kasneje preselila v Ottawo, je bila nad klicem policista pretekli teden zelo presenečena. "Želim samo govoriti z njim in mu pomagati. Rada bi ga samo videla," je dejala 76-letna mati. Kdaj se bo Latulip srečal s svojo družino še ni znano.

Policist z regionalne policije v Niagari Philip Gavin je za televizijo CBC povedal, da je Latulip v času izginotja zaradi padca utrpel poškodbe glave. To je tako poslabšalo njegov spomin, da se ni mogel spomniti, kdo je in si je ustvaril novo identiteto.

"Policist sem že 18 let in doslej sem takšne stvari videl samo na televiziji, nikoli pa nisem bi še udeležen pri čem takšnem," je dejal Gavin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.