Svet
44252 ogledov

Ne, to ni sneg, pač pa ... In to marca!

Toča v Istri IstraMet
Domačini niso mogli verjeti svojim očem, ko jih je zadelo. Ko so zaokrožile slike po spletu, so vsi mislili, da gre za sneg, toda ...

Ne sneg, marca je v nam bližnji hrvaški Istri padala toča. In to obilna toča, ki je pobelila istrsko pokrajino severno od Pazina. Med Pazinom in Buzetom se je danes popoldne odvijal pravi sodni dan. Ne le toča, vremenoslovci naj bi zabeležili celo več kot 1000 udarov strele, poroča portal IstraMet. Dodajajo, da je v isti sapi padal tudi zelo močan dež, saj je ena od lokalnih postaj v Pazinu zabeležila 31 mm padavin. 

Med padanjem toče se je ozračje ekspresno ohladilo na vsega pet stopinj Celzija. "Neverjetno je, s kakšno lahkoto je padala toča, pa smo šele marca, še v koledarski zimi," so zapisali pri omenjenem portalu, specializiranem za vreme. "Podnebje se spreminja zelo hitro in na nas je, da se tem spremembam čim bolje prilagodimo," so še sklenili. 

Naši novinarski kolegi z 24sata dodajajo, da je obilna toča padala tudi na območju Grdosela, Pazina in Tončića.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:21 13.marec 2024.

    2019 leta julija meseca padala toča med Šibenikom in Pakoštani ,celo cestna baza je morala plužit,bilo nenormalno,pa ti rečejo domačini evo tako je kod nas ,savake toliko vremena malo vreme poludi.Tako da ni nobenih šokov,novice v stilu strašenja so že ...prikaži več dolgočasne,samo folk vam še manj verjame kot kdajkoli prej pa tarča posmeha so članki.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:27 13.marec 2024.

    "saj je ena od lokalnih postaj v Pazinu zabeležila 31 mm padavin" WTF???!!! Pa vi ste res na glavo padli,tole je polivanje "Cilaos, Réunion Leta 1966 je na otoku Réunion, ki se nahaja v Indijskem oceanu, padlo neverjetnih 1.825 milimetrov ...prikaži več (71,85 inča) dežja v le 24 urah. Ta rekord kaže na močno prisotnost tropskih ciklonov in njihov vpliv na lokalno podnebje", ne pa 31mm!!!