Svet
34 ogledov

Neenakopravno do drugih hrvaških trgovcev

konzum Ivo Cagalj/PIXSELL
Poziv prokuristke Kraša Marice Vidaković zaposlenim, naj kupujejo v Konzumu, je povzročilo veliko negodovanja, o katerem danes poročajo hrvaški mediji. Združenje hrvaških trgovcev prepričano, da gre za diskriminacijo ostalih trgovcev.

Združenje hrvaških trgovcev NTL in Ultra gros je prokuristki Kraša Marici Vidaković poslalo javno pismo, v katerem se odziva na njen javni poziv zaposlenim, indirektno pa tudi ostalim potrošnikom, da kupujejo v trgovinah Konzuma. "V svojem pozivu ste izpostavili, da vaše stališče delijo tudi drugi dobavitelji, ki jih zastopate. Zaradi našega interesa, pa tudi interesa širše javnosti, nas zanima, kateri - poleg Kraša - so to ostali dobavitelji?"

V Združenju hrvaških trgovcev so prepričani, da takšen poziv diskriminira ostale trgovce. "Kot odgovorni trgovci in razumni ljudje tudi sami podpiramo okrevanje Agrokorja, vendar vaš poziv smatramo kot izrazito diskriminatorem, s katerem ostale trgovce na Hrvaškem postavljate v neenakopraven položaj, ki je zagotovljen z ustavo." V pismu je izpostavljeno, da ne glede na poslovne odnose, ki jih ima Kraš s Konzumom, poziv smatrajo kot nekorekten in nesprejemljiv, še posebej v luči, da ostale trgovske hiše zavzemajo okrog 70 odstotkov hrvaške maloprodaje.

Združenje hrvaških trgovcev NTL in Ultra gros v javnem pismu izpostavlja še, da vse obveznosti, ki jih ima do Kraša, sprotno poravnava. "Bi nemara morali končati s plačevanjem že kupljene robe, pa da potem pozovete kupce tudi v naše trgovine?" je navedeno v javnem pismu in še, da pričakujejo odgovor prokuristke, kako bodo v takšnih okoliščinah nadaljevali poslovne odnose.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • logistika 20:41 12.april 2017.

    Ne reklamira svojega podjetja (Kraš). Dela na reklami za drugo podjetje (Konzum), ki ne plačuje svojih dobaviteljev! Poanta: kopuj v Konzumu, ne pri tistih, ki redno plačujejo!

  • Papaja Popi 15:44 12.april 2017.

    Plodine so cenejše in boljše od Konzuma !

  • kapibara 14:34 12.april 2017.

    zastopnica reklamira svoje podjetje..Kot drugi. kupujte SLOkupite od HRkupite od ??samo cigani kradejo