Svet
18 ogledov

Nemci bi raje rokovanje kot poljubljanje

Merkel in Sarkozy EPA
Nemško društvo bi prepovedalo poljube v javnosti.

Poljubljanje v pozdrav, ki je navada mnogih prijateljev in poslovnežev, se zdi številnim Nemcem zelo neprijetno. Nemško društvo Knigge meni, da bi morali poljubljanje v poslovnem svetu prepovedati.

"Moramo zaščititi ljudi, ki ne želijo poljubljanja," je za BBC dejal predsednik družbe Hans-Michael Klein. Ljudem v poslovnem svetu svetuje, naj se raje držijo tradicionalnega stiska rok, vendar priznava, da bi bilo poljube v pozdrav nemogoče izkoreniniti.

"To je navada Italijanov"

Kot je nemško nasprotovanje tovrstnemu poljubljanju pojasnil Klein, to ni v navadah Nemcev, saj izhaja iz držav, kot so Italija, Francija in Južna Amerika, in je značilno za specifične kulture.

Društvo Knigge, poimenovano po nemškem vodniku lepega vedenja, je v preteklosti svetovalo, kako pravilno končati razmerje prek SMS-sporočila in kako v javnosti ravnati, če imate težave z izcedkom iz nosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.