Svet
6926 ogledov

Nemka, ki so jo iskali 31 let, zdaj spregovorila

ženska na klopi Profimedia
Nikoli ni imela avta in nikoli ni šla na dopust, stanarino je plačevala v gotovini. Inšpektor, ki je preiskoval njeno izginotje, je bil prepričan, da je mrtva.

Potem ko je izginila in je niso našli več kot 30 let, je Petra P. iz Spodnje Saške leta 2015 poklicala policijo, saj je v njeno stanovanje v Düsseldorfu nekdo vlomil. Takrat je policiji tudi razkrila svojo pravo identiteto, potem ko je 31 let živela kot Susanne Schneider. Včeraj je za RTL povedala svojo zgodbo.

Študentka informatike iz Braunschweiga je leta 1984 izginila. Policija je ni našla, ko je nek mizarski vajenec javno priznal, da jo je on ubil, so jo razglasili za mrtvo, čeprav trupla nikoli niso našli. V soboto je na televiziji RTL povedala, da je bila zlorabljena in da je samo želela izginiti, poroča Fenix magazin.

Ključe od stanovanja je dala cimri, dvignila 3000 mark, spakirala, odšla k zobozdravniku in izginila. Izbrala si je novo ime in tako živela 31 let. V tem času je zamenjala več služb, nikoli ni imela avta ali odšla na dopust, stanarino pa je vedno plačevala v gotovini. "Nisem vedela, da me išče policija, želela sem samo izginiti iz svojega prejšnjega življenja," je povedala.

Upokojeni inšpektor Holger Kunkel, ki se je ukvarjal z njenim primerom, je bil prepričan, da je bila ubita. "Zdaj mi ni težko razumeti, kako se lahko teroristi skrivajo 30 let, če je to uspeli navadni ženski," je dejal.

Pravi, da so takrat preiskali vse sledi, prečesali gozd, iskali so jo potapljači in celotno mesto so obrnili okrog. "Ne morem verjeti, da je ženska, katere slika je bila povsod po Nemčiji, uspela skriti svojo identiteto in da ji je to uspevalo trideset let," je povedal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 19:58 17.marec 2024.

    To pomeni samo eno , kolko si pameten !!! Če vam je pa to senzacija in je , se potrudite , da opišete kako se je skrivala , kajti morala je biti v službi in bila je bolana in kako ...prikaži več si je nadela drugi priimek , sama sebi že , samo uradno pa ne ! Mogoče je bila pa Vzhodna Nemka in se je ob združitvi znašla v gneči vpisov v državljanstvo .

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:36 17.marec 2024.

    Po parih letih te ne išče nobeden več, si tam nekje v računalniku pod pravim imenom, frizuro in stil se da pa spremeniti, kakor tudi ime

  • Avatar MS
    MS 15:02 17.marec 2024.

    "ko je nek mizarski vajenec javno priznal, da jo je on ubil, so jo razglasili za mrtvo, čeprav trupla nikoli niso našli" RE: In kaj je sedaj s tem nekdanjim vajencev! Je bil obsojen? Je bil zaprt?