Svet
2174 ogledov

Nevarna vožnja skozi dim po hrvaški avtocesti

Vožnja skozi dim YouTube
Videoposnetek nazorno prikazuje, kako je potekala včerajšnja vožnja po hrvaški avtocesti A1.

Včeraj smo poročali, da je bila zaradi požarov v Dalmaciji zaprta avtocesta A1 Zagreb-Split-Ploče med razcepoma Benkovac in Pirovac. Vozniki, ki so obstali v kolonah, so pred požarom vozili v nasprotno smer. 

"Preusmeritev voznikov in vožnjo v nasprotno smer so zaradi varnosti zahtevali delavci Hrvaških avtocest," je danes za 24sata povedal Elis Žodan, tiskovni predstavnik zadarske policijske uprave. "To je bila regulacija prometa."

Danes so avtocesto sicer odprli v obe smeri, a zaradi dima omejili hitrost na 60 kilometrov na uro. Kako je potekala vožnja po avtocesti A1 mimo požarov si lahko ogledate v videoposnetku. 

V kolikor ste na poti z dopusta na Hrvaškem ali pa ste tja namenjeni, preverite aktualne razmere na hrvaških cestah na spletnih straneh Hrvaškega avtokluba. Nekatere državne ceste so namreč tudi danes zaprte.

Več o požarih, ki divjajo na Hrvaškem v zadnjih dneh, preberite v naslednjih člankih: 

Požari na Hrvaškem Kaos zaradi požara Svet Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer Požar na Hrvaškem Ceste zaprte Svet Zaradi šestih mulcev je cela Hrvaška v ognju Požar na Hrvaškem Rešili so jo zadnji trenutek Svet Fotografija, ki vas bo pretresla
Komentarjev 1
  • Boštjan Bratina 15:44 22.avgust 2017.

    Imate prav to je bila nevarna vožnja, pa ne zaradi dima ampak uporabe telefona med vožnjo. Se prav vidi, kako mu "zmanjkuje" rok za obvladovanje telefona in avta istočasno.