Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Policisti zaradi lažne grožnje ovadili 26-letnika

Policija je ovadila 26-letnega Žalčana, ki se je v začetku septembra zlagal, da je na žalskem sodišču nastavljena bomba.

Moški je to 3. septembra javil Operativno-komunikacijskemu centru Policijske uprave Celje,  Okrajnemu sodišču v Žalcu in Policijski postaji Žalec.

Takoj po prejetem obvestilu je na kraj odšlo več žalskih policistov, ki so zaradi resne grožnje z nevarnostjo evakuirali prostore sodišča in jih v nadaljevanju pregledali ter ugotovili, da je šlo za lažno najavo. 

Osumljeni je s klicem preprečil glavno obravnavo v civilno pravdni zadevi, ki je bila tisti dan razpisana na Okrajnem sodišču v Žalcu. "Z omenjenim dejanjem je moški preprečil delo pravosodnih organov in zlorabil znamenje za pomoč in nevarnost ter s tem storil kaznivo dejanje po 309. členu Kazenskega zakonika-1, za kar so ga policisti kazensko ovadili,“ so sporočili s PU Celje.

Za to kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do petih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.