Svet
106 ogledov

Nov napad v Parizu

Francoska policija EPA
Oboroženi moški se je na pariških Elizejskih poljanah popoldne zaletel v policijsko vozilo, nakar je njegov avto eksplodiral. Preiskavo dogodka je prevzela protiteroristična policija.

Francoska policija je evakuirala Elizejske poljane, potem ko se je oboroženi napadalec zaletel v policijski kombi. Kot poročajo francoski mediji v incidentu nihče od mimoidočih ni poškodovan. Sprva so poročali, da se je napadalec po trku s policijskim kombijem onesvestil, nekateri francoski mediji so nato pohiteli z objavo, da je napadalec mrtev. Informacijo je ob 17.30 policija potrdila.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva je medtem za televizijo BFMTV dejal, da so že začeli s protiteroristično preiskavo primera. Okoliščine zaenkrat še niso jasne, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napadalec je imel v avtomobilu kalašnikovko, nekaj pištol in plinske bombe, poroča agencija AFP.


Očividci so za agencijo Reuters povedali, da so slišali pok, zagledali goreči avtomobil, nakar je policija evakuirala območje.

Več podrobnosti sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • boogin1 20:41 19.junij 2017.

    Cela EU si je oddahnila, ko je v Franciji zmagal Macron, ker EU si želi terorističnih napadov in se privaja na življenje z njimi.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:41 19.junij 2017.

    Očitno se počasi približujemo Ameriki!

  • MajaB 18:58 19.junij 2017.

    Vse po starem v zahodni Evropi...Včeraj je bila islamofobija, danes pa okoliščine niso znane? Kako policija nekatere primere tako hitro razreši, za druge pa nikoli ne dobi odgovora.