Svet
2640 ogledov

Nove podrobnosti družinske tragedije

Francoska policija EPA
Francoska policija je prijela moškega, osumljenega umora svoje žene in štirih otrok v napadu z nožem na božično jutro, je sporočil državni tožilec.

Trupla so našli v ponedeljek zvečer v okrvavljenem stanovanju v mestu Meaux, 40 kilometrov severovzhodno od Pariza. Otroci so bili stari od devet mesecev do 10 let. Sosedje so preiskovalcem povedali, da so v zgodnjih božičnih jutranjih urah slišali krike. Preplah so sprožili pozneje čez dan, potem ko s strani družine niso prejeli nobenega odgovora.

Lokalni tožilec Jean-Baptiste Bladier je dejal, da sta bili mati in dve hčerki zabodeni tolikokrat, da je bilo nemogoče določiti število vbodov. Zdi se, da sta mlajša sinova umrla zaradi zadušitve ali utopitve.

Očeta prijeli 

Policisti so sinoči v bližnjem kraju Sevran pridržali 33-letnega očeta otrok. Osumljenec je trenutno hospitaliziran v ustanovi v Seine-Saint-Denisu pod policijskim nadzorom, ker je bil med begom poškodovan, je povedal tožilec. Zaslišan še ni bil, je pa po prvih izjavah po aretaciji dejal, da ve, zakaj so ga aretirali.

Moški je po poklicu vodovodar in je bil policiji že prej znan zaradi nasilja v družini in hudih psihiatričnih motenj, je na tiskovni konferenci danes zjutraj povedal tožilec iz mesta Meaux Jean-Baptiste Bladier.

Preiskovalci so v družinskem stanovanju našli zdravstveno dokumentacijo in recepte za antidepresive, je dejal tožilec. Leta 2019 je moški z nožem napadel svojo ženo, primer so opustili zaradi njegovega duševnega zdravja

Tožilec je začel preiskavo umorov. Preiskavo so uvedli "zaradi naklepnega umora mladoletne osebe, mlajše od 15 let, in naklepnega umora zakonca". Preprečena kazen za takšen zločim je dosmrtna ječa, a psihološki precedensi lahko vplivajo na odločžiteev sodišča. 

Francija napad Svet Svet Francija po napadu skrajneža razporeja vojake

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 17:52 26.december 2023.

    Pa kaj je s tem ljudem....!?