Svet
12 ogledov

Novinar videl prave naboje

Protesti v Kairu Reuters
Egipt. Vojska napadla pristaše strmoglavljenega predsednika Mohameda Mursija. Trije mrtvi.

Reuters poroča, da je vojska streljala na protestnike, ki so se v podporo strmoglavljenemu predsedniku Mohamedu Mursiju zbrali na glavnem trgu v Kairu Tahriru.

Na deset tisoče pristašev odstavljenega Mursija je želelo nekdanjega predsednika osvoboditi. Med korakanjem proti stavbi, kjer se Mursi trenutno nahaja, je vojska streljala v protestnike in tri ubila.

Čeprav so predstavniki vojske dejali, da so na protestnike streljali z gumijastimi naboji, je Reutersov novinar, ki je bil priča incidentu, to zanikal in dejal, da je sam videl osem okrvavljenih ljudi, ki so ležali na tleh.

Sicer pa so Blizu kairskega trga Tahrir izbruhnili spopadi med privrženci in nasprotniki odstavljenega egiptovskega predsednika Mohameda Mursija. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sta se obe strani začeli obmetavati s kamenjem in molotovkami, slišati je tudi streljanje, rešilci pa so s prizorišča že odpeljali več ranjenih.

Po poročanju egiptovske državne televizije sta v spopadih umrli najmanj dve osebi, ranjenih pa je bilo okrog 70 oseb. Egiptovska vojska je medtem sporočila, da bo intervenirala v te spopade s ciljem ločiti spopadajoči se skupini protestnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.