Svet
23765 ogledov

Novo glede incidenta Slovenca v Frankfurtu, zaradi česar so evakuirali letališče

Letališče v Frankfurtu Reševalni pas/Twitter
Nemški mediji o včerajšnjem dogodku na letališču v Frankfurtu.

Poročali smo že o incidentu, do katerega je včeraj popoldne prišlo na letališču v Frankfurtu, ko se je 38-letni slovenski državljan na opozorilo policije, da nima maske, začel nasilno vesti. Kričal je, da bo vse pobil in pri tem uporabil še besede Alah je velik. 

Do dogodka je prišlo na terminalu 1; slovenski državljan je želel pobegniti, pri tem zapustil svojo prtljago, a policija ga je pridržala. Hkrati je na drugem terminalu incident povzročil še en oborožen moški, policija se je zato odločila evakuirati potnike, prišlo je tudi do velikih zamud letov. 

Na psihiatrijo

Kot danes piše Frankfurter Allgemeine Zeiutung kaj več o ozadju dogodka ni znanega. Policija je potrdila, da je Slovenca prijela. Kot je povedal predstavnik policije so ga izčrpno zaslišali, a 38-letnik "naj ne bi bil v stanju, da bi bil lahko zaslišan", zato so ga odpeljali na psihiatrijo. Slovenski državljan še vedno velja za glavnega osumljenca dogodka. 

Po pisanju omenjenega portala je bila s Slovencem ženska, ki je za zdaj navedena le kot priča. Dodatne preiskave vodijo v smeri iskanja drugega moškega, ki naj bi bil na letališču, priče so ga opisale, da je imel pištolo v roki. Te informacije še niso potrjene. Slovenec naj bi - kot še piše portal - bil eden izmed brezdomcev. 

Naša policija seznanjena z dogodkom

Nemški varnostni organi so danes slovensko policijo obvestili o incidentu na frankfurtskem letališču. Med drugim so sporočii, da naj bi šlo za slovenskega državljana, ki že dlje časa zakonito biva v Nemčiji. 

Poteka zbiranje informacij, ki bodo pripomogle k razjasnitvi okoliščin incidenta, so sporočili z GPU. "Nemška policija v tem trenutku ne pozna motiva in nima informacij o vpletenosti slovenskega državljana proti varnosti države," so pojasnili.

Po aretaciji so proti njemu sprožili preiskavo zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška policija. 

par počitnice plaža morje CNN Popotnik Kdaj bomo spet lahko potovali? Tako odgovarjajo strokovnjaki!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • pero02 05:40 19.januar 2021.

    Dobri novinarji ste,včasih so se vsedli v letalo in šli raziskat ,kdo ali kaj ,danes prepišete iz nemškega cajhnga. Me že sprašujejo na firmah po nemčiji kaj se gremo in ,da smo neki neandertalci. Na konec se bo pa zvedelo,da ...prikaži več je ta človek nek tujec s Slovenskim potnim listom,katere Slovenija pridno deli.

  • mitja20 10:47 18.januar 2021.

    Slovenija je multikulturna država,moto SD dive Fajonke

  • Žurnalček 09:13 18.januar 2021.

    Brezdomec , ki se fura z avioni in kupom prtljage , pa še ičko ima seboj ?? Hja če nisi v Nemčiji prijavljen za bivanje , si po računalniku brezdomec , ne pa "turist " na 90 dni !