Svet
1010 ogledov

O. J. Simpson še letos iz zapora

O. J. Simpson
Odbor za pogojne izpuste je O. J. Simpsonu odobril prošnjo za predčasni izpust.

O. J. Simpson je bil zaradi oboroženega ropa in ugrabitve leta 2007 obsojen na dolgoletno zaporno kazen. Po devetih letih prestane kazni bi 70-letni nekdanji igralec in športnik iz zapora lahko odkorakal že 1. oktobra, poročajo ameriški mediji.

"Odslužil sem svojo kazen," je med drugim v svojem nastopu na sodišču dejal Simpson. Simpson je dejal, da je takrat v Las Vegas šel, da bi dobil nazaj družinsko dediščino in druge predmete, ki so mu jih vzeli. Dejal je, da ni želel nikogar raniti in da ni vedel, da so bili njegovi pajdaši oboroženi. Ti so v zameno za nižjo kazen krivdo v celoti naprtili njemu.

V času prestajanja zaporne kazni je veljal za zglednega zapornika. Med tistimi, ki so mu stopili v bran, je tudi žrtev omenjenega ropa v Las Vegasu. Bruce Fromong je dejal, da je Simpsonu dejanje odpustil. Spregovorila je tudi njegova najstarejša hči Arnelle, ki je očeta opisala kot svojega najboljšega prijatelja. Po izpustu iz zapora se namerava Simpson preseliti na Florido, kjer živijo njegovi otroci iz prvega zakona. 

Simpson se je na sodišču znašel tudi sredi 90. let, ko je bil glavni osumljenec za umor svoje druge žene Nicole Brown in Rona Goldmana. Takrat so ga oprostili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.