Svet
53486 ogledov

Objavili videoposnetek seksa škofa in 17-letnega semeniščnika

stajerska 29.09.11. Cerkev, zupnija Zrece, foto: nino verdnik Žurnal24 main
Škof je po objavi videoposnetka odstopil

Romunski pravoslavni škof je odstopil po tistem, ko se je na spletu pojavil videoposnetek, na katerem spolno občuje s 17-letnim semeniščnikom.

Sporni posnetek Corneliuja Barladeanuja, škofa v mestu Husi na vzhodu države, je po spletu krožil že od sredine julija. V Romuniji, kjer je okoli 85 odstotkov prebivalstva pravoslavnih kristjanov, je povzročil pravcati škandal.

O zadevi je v četrtek in petek razpravljala tudi romunska škofovska sinoda, po tem pa se je škof Barladeanu odločil odstopiti, čeprav trdi, da je nedolžen in da so mu zadevo podtaknili.

Za odstop pa se je odločil "zaradi miru in v dobro Cerkve", je sporočilo vodstvo romunske pravoslavne cerkve.

Pred tem se je sicer romunska pravoslavna cerkev soočala s podobnim škandalom, sicer nižje rangiranega duhovnika iz severozahoda države, ki je osumljen "spolne korupcije" oz. da je ponujal spolne usluge 17-letnega otroka. Duhovnika so konec julija izključili iz občestva, grozi pa mu tudi kazenski pregon.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Milan Novak 11:12 27.avgust 2017.

    Rajši pišite resnico o posilstvih, terorističnih napadih migrantov,ki se dogajajo vsakodnevno, kot pa se naslajate na primerih, ki so redki !

  • bojan81 12:21 21.avgust 2017.

    Daniela ti s ga zihr fajmoštru v zakristiji vlekla,še v prejšnem sistemu,ker vse tako natančno veš.A tej prpognu tud.?.

  • smejka 19:33 20.avgust 2017.

    Danijela...verjetno si bila danespri maši, pustila tudi nekaj € v puščici in sofinancirala kriminalce, kot je ta nadškof.Vas in vam podobne bi bilo tudi potrebno kaznovati kot sostorilce.Včasih se zalotim, ko bi želela, da bi se takim podpornikom zgodi takšno nagnusno dejanje.