Svet
12 ogledov

Obril se je po bin Ladnovi smrti

Novico, da si je 50-letni učitelj obril kar 36 centimetrov dolgo brado, ki si jo Žurnal24 main
50-letni ameriški učitelj, ki je po napadih 11. septembra prisegel, da se ne bo bril, dokler Osame bin Ladna ne bodo prijeli ali ubili, je po 10 letih spet brez brade.

Gary Weddle, 50-letni učitelj iz Washingtona, si je v nedeljo prvič po skoraj 10 letih obril 38 centimetrov dolgo brado.

"Še vedno sem zelo pretresen, ob vseh smrtih in uničenju," je dejal v intervjuju. "Zame se je to poglavje zdaj zaključilo," je dodal.

Weddle je na srednji šoli, kjer poučuje, prejel tudi posebno priznanje ravnateljice Jill Palmquist, ki je dijake preko zvočnika obvestila, da je Weddle držal obljubo v spomin na izgubljena življenja.

"Gospod Weddle je držal besedo 3.454 dni, zvesto in resnično," je dijakom dejala Palmquistova. "Bil je tarča posmeha, ljudje pa so mu govorili, da je izgubljeni primer," je dodala.

Najprej ni verjel, potem jokal
Ko je Weedla v nedeljo zvečer poklical kolega iz službe in mu sporočil novico, da je bin Laden mrtev, je najprej pomislil, da gre za šalo, nato so se mu ulile solze, nekaj minut zatem pa si je že najprej s škarjami strigel brado, potem pa si jo še obril.

Soproga Donita je, kot je dejal Weddle, vesela, da ima "nekaj let mlajšega moža, ki je zdaj poln nasmehov", svojo brado pa je zapečatil v plastično vrečko.

"Nihče ni prav zares zmagal, v tej zgodbi smo bili vsi prizadeti," je sklenil Weddle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.