Svet
42378 ogledov

Oče ponesrečenca: "Je pameten otrok. Ne vem, zakaj je plezal gor."

Hrvaški rešilec Profimedia
Deček, ki je v Slavonskem Brodu splezal na vagon in utrpel hude poškodbe, je še vedno v kritičnem stanju v komi.

Ekipa 24Sata se je pogovarjala z njegovo pretreseno družino, vsi trepetajo za fanta, ki bije bitko za življenje.  

"Jočemo in molimo, zdaj je vse v božjih rokah. Težko nam je. Ne morem opisati, koliko," je povedala babica dečka, ki je v soboto po udaru električnega toka padel iz vagona na železniški postaji v Slavonskem Brodu.

"Je zelo priden in miren otrok. Ne vem, kaj mu je bilo, da je splezal na vlak. Vsi vemo, kako nevarno je," jim je povedal eden od sosedov. Dečkov oče je znan podjetnik, z družino je v bolnišnici.

Hrvaška policija Tragično Svet Deček splezal na vagon, stresla ga je elektrika

"Zelo priden otrok, ukvarja se s športom" 

"Čakamo v bolnišnici, kjer trikrat na dan prejmemo informacije o sinu. Je v umetni komi. Noč je minila mirno, imel je le povišano temperaturo. Ves je previt, ker ima več kot 50 odstotkov opečene kože. Je dijak prvega letnika Tehnične šole, zelo priden otrok, ukvarja se s športom, trenutno igra nogomet, bil pa je tudi košarkar, ne pije alkohola. Nikoli prej ni ničesar podobnega naredil, ne da bi prej premislil. Tudi v družbi je priljubljen, je dober prijatelj," jim je po telefonu povedal oče, ki je opisal, kaj se je zgodilo tragične sobote.

Tistega dne se je fant s prijateljem z vlakom odpravil v Slavonski Brod na praznovanje rojstnega dne. Na postajo sta prispela okoli 18.30, imela sta še nekaj časa, preden bi se dobila s prijatelji. Na vagonu naj bi videla steklenico, ponjo naj bi želel iti najprej prijatelj, ki ga je motila vrečka z darilom. Na vagon je tako želel splezati ponesrečenec. Ko je stopil z nogo na vagon, žice naj se ne bi dotaknil, je šla skozenj visoka napetost s 25.000 volti in ga vrgla na tla s hudimi poškodbami pljuč in glave. Oče ne razume, zakaj bi sin plezal na vagon, "ni šlo niti za kakšen selfi"

"Odraščal sem ob železnici in sem mu ves čas govoril, kako nevarna je. Zato je to dobro vedel, pa tudi v šoli so o tem govorili. Zato nam sploh ni jasno, kako se je lahko tako neumno odločil. Je v dobrih rokah, tukaj imamo vso pomoč, zdravniki so naredili vse. Od njih sem slišal, da je to že njihov peti tak primer. Zdaj je vse v božjih rokah, upamo lahko le na najboljše," je povedal oče, ki se boji prihajajoče noči. 

Kot je za 24Sata povedal direktor klinike dr. Goran Roić, je deček stabilen in še vedno na oddelku za intenzivno nego. "V osmih do desetih dneh bodo imeli dokončno oceno globine opeklin in nadomeščanje kože. Z lastno, umetno ali 'donirano' kožo," pravi direktor. Pri takšnem udaru elektrike ne gre le za težavo s poškodbo kože, ampak tudi za morebitne poškodbe ali zaplete drugih organskih sistemov.

Komentarjev 8
  • LukaMB 19:31 12.april 2023.

    Zgodi se lahko tudi najboljšim in tudi električar ter miner lahko naredita usodno napako samo 1x.

  • LukaMB 19:30 12.april 2023.

    Tukaj je lahko bil prisoten nekakšen pritisk ali pa psiho adrenalinski faktor vzpodbujanja s strani ostalih in seveda nekaj podobnega dokazovanju. Karkoli že je in kljub vsemu si nikoli ne bi želel da kakšen otrok strada tako pameten otrok kot ...prikaži več kakšen bedak po vaše. Človeško življenje je več vredno in logično je, da je bolje da otrok preživi brez posledic in je to njegova prva in zadnja večja lekcija ne pa da umre in s tem staršem pretvori življenje v bolečino, depresijo in pekel.

  • Pepe007 09:16 11.april 2023.

    Vidim, da so med komentatorji pred mano sami taki, ki niso nikoli v življenju naredili nič narobe. Hm, pri verouku pa učijo, da je samo Jezus bil tak človek. Bo moral priti papež v Slovenijo, da se nauk na novo ...prikaži več napiše. Vse dobro nesrečniku. V Sloveniji se mu to ne bi zgodilo, ker ima Hrvaška na železnici 25.000 voltov izmenično, Slovenija pa zastarelih 3000 V enosmerno izpred 100 let. Ampak preskok električnega obloka je precej pozneje.