Svet
15 ogledov

Odstop enega glavnih zagovornikov brexita

Veselje v taboru evroskeptične stranke Ukip Nigel Farage Profimedias
Nigel Farage je danes odstopil z mesta vodje stranke Ukip, poročajo agencije.

"V času referenduma sem govoril, da želimo vrniti svojo državo državljanom, zdaj pa želim svoje življenje vrniti v svoje roke," je ob svojem odstopu britanskim medijem povedal Nigel Farage in dodal, da odločitev Britancev, da izstopijo iz Evropske unije zagotovo ne bi uspela brez njegove evroskeptične stranke Ukip in da je s tem dosegel svoje politične cilje.

Poleg nekdanjega londonskega župana Borisa Johnsona je bil Farage eden osrednjih zagovornikov kampanje v prid izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Stranka Ukip si je sicer za ta korak prizadevala že vse od svoje ustanovitve leta 1993 naprej.

Farage je bil evropski poslanec od leta 1999, nikoli pa se mu ni uspelo prebiti v britanski parlament, čeprav je kar šestkrat kandidiral za poslanca. Mandat evropskega poslanca bo opravljal do izteka.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:11 04.julij 2016.

    No tle se lepo vid da niso samo slovenski politični-populisti bedni. So tud v tujini in ni jih tako malo :)

  • mph 14:33 04.julij 2016.

    Kakšna sramota, kakšen bednik. Zakuhal je eno veliko SR, zdaj pa rep med noge, ko je videl kaj je naredil?? Nikoli si ne bi mislil kaj takega od njega, glede na to, da me je vedno prepričal s svojimi "iskrenimi" ...prikaži več nastopi, brez dlake na jeziku. Zdaj se je izkazal v čisto drugi luči. Malo me spominja na Tsiprasa.

  • allstarr111 12:55 04.julij 2016.

    itak