Svet
2309 ogledov

Ophelia zahteva življenja

Ophelia National Oceanic and Atmospheric Administration
Uničujoča nevihta Ophelia, ki je nastala iz orkana nad Atlantikom, povzroča zaplete na Irskem. S strahom jo pričakujejo v Veliki Britaniji.

Kot poročajo svetovni mediji je Ophelia na Irskem zahtevala že tri življenja. Sprva so poročali, da je umrla 20-letna ženska, zdaj pa večina medijev piše, da je umrla ženska v 50-tih letih, na katere avto se je podrlo drevo. Umrl je tudi moški v 30-tih letih, ki je pospravljal posledice divjanja nevihte, še en moški pa je ravno tako umrl, ko se je drevo podrlo na njegov avtomobil.

Zaradi ujme s sunki vetra do 176 kilometrov na uro je v državi okoli 360.000 gospodinjstev ostalo brez elektrike. Oblasti pozivajo prebivalce, naj se ne zadržujejo na prostem.

Čeprav je Ophelia med potovanjem od Azorov proti Irski nekoliko oslabela, irska meteorološka služba napoveduje, da bodo sunki vetra uničujoči. "Po vsej državi so napovedani siloviti in uničujoči sunki vetra s hitrostjo med 120 in 150 kilometrov na uro," je sporočila irska meteorološka agencija. V kraju Fastnet Rock so zabeležili sunke s hitrostjo do 176 kilometrov na uro.

Veter po poročanju agencij že ruva drevesa in podira električne drogove. V državi je ostalo brez elektrike okoli 360.000 gospodinjstev.

Orkan je s seboj poleg vetra prinesel tudi obilne padavine, tako da so napovedane poplave. Pričakovati je težave v letalskem prometu. Na letališču v Dublinu so odpovedali kakih 130 poletov. Verjetno nekaj časa ne bodo vozili trajekti, avtobusi pa bodo imeli zamude.

Irci vendarle sredi vremenskih težav ohranjajo smisel za humor:

S strahom uničujočo nevihto pričakujejo tudi v Veliki Britaniji, kjer so njen prihod že zaznali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.