Svet
73 ogledov

Orkan opustošil Haiti, umrlo več kot 840 ljudi

Rdeči križ Haiti EPA
Orkan Matthew je po tednu dni divjanja po Karibih, kjer je najhuje prizadel Haiti, v petek zvečer oslabil v orkan 2. kategorije s hitrostjo vetrov do 180 kilometrov na uro.

Orkan Matthew je po tednu dni divjanja po Karibih, kjer je najhuje prizadel Haiti, v petek zvečer oslabil v orkan 2. kategorije s hitrostjo vetrov do 180 kilometrov na uro. V petek je na Floridi zahteval štiri smrtne žrtve, davi po lokalnem času pa je dosegel še vzhodno obalo Južne Karoline in Georgio, kjer o škodi zaenkrat ne poročajo.

Orkan je na Haitiju, po še vedno nejasnih in nepopolnih podatkih iz te najrevnejše države na svetu, zahteval več kot 800 smrtnih žrtev. Štirje ljudje pa so zaradi orkana umrli v sosedi Haitija na otoku Hispaniola, Dominikanski republiki. Kubo je le prepihal, smrtnih žrtev pa ni bilo, prav tako tudi ne na Bahamih. Za zdaj se katastrofalne napovedi o Matthewu še niso uresničile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.