Svet
21768 ogledov

Osumljeni priznal, kdo je pomagal skriti truplo deklice

Zaslišanje osumljencev umora Danke Ilić Pixsell
V Srbiji še vedno iščejo truplo dveletne deklice. Medtem nove in nove podrobnosti zločina.

V Srbiji se nadaljuje iskanje trupla dveletne deklice Danke Ilić, ki je izginila v naselju Banjsko polje, za njo pa je deset dni potekala obsežna iskalna akcija. Kot smo poročali, osumljencema, ki naj bi deklico ubila, je višje državno tožilstvo v Zaječarju zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora v sostorilstvu danes po zaslišanju odredilo 30-dnevni pripor.

Tožilstvo je 50-letnima osumljencema iz Bora pripor odredilo zaradi nevarnosti pobega, možnosti vplivanja na priče, uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja ter zaradi vznemirjanja javnosti. Eden od njiju je med zaslišanjem, na katero so ju privedli sinoči, kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi pa je molčal, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Osumljenec, ki je dejanje priznal, je po poročanju srbskega portala Blic povedal še, kdo mu je pomagal skriti truplo. Po informacijah Blica je zaslišanje osumljenca trajalo dobri dve uri. Tožilstvu je med drugim razkril, da je imel pomagače pri odstranitvi trupla Danke Ilić z odlagališča. Povedal je, da sta mu pomagala oče in brat. Policija ju je že prijela, poročajo srbski mediji.

Danka je izginila minuli torek v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor. Osumljenca naj bi z avtom trčila v deklico in njeno truplo odvrgla na odlagališču odpadkov. Trenutno še vedno poteka iskanje posmrtnih ostankov deklice.

Policija je medtem aretirala še dve osebi, ki sta osumljeni, da sta pomagali pri premiku trupla deklice z odlagališča odpadkov na za zdaj še neznano lokacijo na območju mesta Bor. Po navedbah srbskega notranjega ministrstva je bil za dvojico odrejen 48-urni pripor.

Zaslišanje osumljencev umora Danke Ilić Tožilstvo Svet Nove podrobnosti glede deklice Danke Danka Ilić Banjsko Polje deponija Srbija Svet Dankinega trupla ne najdejo, srhljive besede enega od osumljenih Danka Ilic Magazin Pretresljiva izjava pevca o umorjeni Danki Ilić

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 20:02 06.april 2024.

    Kmalu bo že polvasi pod ključem!

  • Idioti 14:42 06.april 2024.

    V Srbiji v vsakem momentu prihaja do kršitve človekovih pravic od strani DRŽAVE , sedaj , ko bi morali pa isto minuto zaslišanja izvedeti kje je truplo, se gredo pa človekove pravice !!! Če jim ne znate stisent jajca , ...prikaži več jim dajte 2 lokalne anastezije ,da bo hitreje začivkal in samo vprašajte, kar vas zanima , ne pa da prekopavate in sanirate divja odlagališča za katero sanacijo, bi dobili denar od EU-ja. Tole vse me nekako prepričuje , da sta "zaslužna borca in lokalna heroja 2 vojn !