Svet
3 ogledov

Pakistan cenzurira internet

Zaradi dostopnosti filmov s karikaturami Mohameda je Youtube spet doletela cenzu Žurnal24 main
Pakistanska vlada je blokirala delovanje spletne strani YouTube. In sicer zaradi domnevnega žaljenja islamske vere na tej strani.

Zajetni druščini držav, ki so že kdaj blokirale dostop do znamenite spletne strani YouTube, znane po tako ali drugače občutljivih filmskih vsebinah, se je zdaj pridružil še Pakistan. To nedeljo je ministrstvo za telekomunikacije izdalo ukaz, da naj vsi internetni ponudniki zagotovijo, da v državi ne bo dostopa do Youtuba, ker da so na njem vidne vsebine, ki žalijo islamsko vero.

Globalna cenzura
Pakistanska internetna podjetja so ukaz vzela zares in to tako, da je bil dostop do sporne strani za celi dve uri blokiran širom po zemeljski obli, ne pa samo v Pakistanu. Nek pakistanski ponudnik internetnih storitev je verjetno zaradi napačnega konfiguriranja IP naslov cenzurirane strani zamenjal z lastnim IP. Zato so tudi tuji internetni uporabniki namesto na Youtubu pristali na strani tega ponudnika. Ta je nato napako hitro popravil in dostop blokiral samo za svoje stranke.

V Pakistanu je dostop do YouTuba še naprej onemogočen. Tako bo zagotovilih vlade tudi ostalo, vse dokler se ne odstranijo filmi s karikaturami Mohameda ter filmi z nizozemskim politikom  Geerta Wildersa, ki v njih nastopa s kritikami islama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.