Svet
96 ogledov

Panda pretentala uslužbence živalskega vrta

Panda Profimedias
Zvita panda iz enega od tajvanskih živalskih vrtov je pretentala tamkajšnje uslužbence, da je breja. V njene prostore so zato namestili klimatsko napravo, povečali so tudi njene obroke.

Yuan Yuan, zvezda živalskega vrta v Tajpeju, si je najbrž zapomnila, da so ji v živalskem vrtvu, ko je bila prvič breja, izboljšali življenske pogoje, pravijo strokovnjaki, zato je tokrat ravnala enako. 

Preselili so jo posebno, klimatizirano sobo, kjer je lahko živela sama, ob obrokih je dobila več bambusa in za priblojšek sadje.

 

Ni imela apetita, spremenila se ji je prebava

Pando so umetno oplodili marca, v začetku junija pa je enajstletnica začela kazati znake, da je breja, med drugim tako, da ni imela apetita.

Tudi fiziološki znaki so vsi kazali v to smer: odebelila se ji je maternica, spremenila se je prebava – uslužbenci živalskega vrta so zato že pričakovali nov naraščaj.

A veterinarji, ki so na Tajvan posebej za ta primer prileteli s Kitajske, so z ultrazvokom ugotovili, da je panda uslužbence živalskega vrta pretentala. Znaki brejosti pa so se začeli normalizirati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • s.i.k. 16:44 01.avgust 2015.

    . ni čudno..., če še ljudje postanejo Lopovi, ko jim le enx rata... brez kazni.../ in si to Zapomnijo