Svet
49133 ogledov

Papež: Podpisal sem že odstop

Papež Frančišek Profimedia
Papež Frančišek je že pred časom podpisal odstopno izjavo.

Papež Frančišek je že pred časom podpisal odstopno izjavo za primer, da bi bil iz zdravstvenih ali drugih razlogov nesposoben opravljati službo. To je povedal v pogovoru za španski dnevnik ABC. Napovedal je tudi, da bo v roku dveh let na čelo enega od dikasterijev imenoval žensko, danes povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

papež Frančišek odpovedal Svet Papež si je po tednih ugibanj premislil

"Podpisal sem že odstop. Takrat je bil državni sekretar Tarcisio Bertone. Podpisal sem in mu rekel: Za primer nesposobnosti iz zdravstvenih ali drugih razlogov, tu je moj odstop. Ga že imate. Ne vem, komu ga je kardinal Bertone potem predal, ampak dal sem mu ga," je pojasnil Frančišek. Kot je dodal, tega javno še ni povedal.

Papež na invalidskem vozičku Svet Svet Papež pristal na invalidskem vozičku

Bertone je bil vatikanski državni sekretar v letih od 2006 do 2013. Argentinec Jorge Maria Bergoglio je bil za papeža imenovan 13. marca 2013, izbral si je ime Frančišek.

Papež Frančišek in Robert Golob V Vatikanu Slovenija Neverjetno, kaj je premier Golob podaril papežu Frančišku na njegov rojstni dan

Papež je sicer v pogovoru tudi napovedal, da bo na čelo enega od dikasterijev imenoval žensko. "Eno imam v mislih za dikasterij, kjer se bo položaj izpraznil čez dve leti. Nobene ovire ni za to, da bi ženska vodila dikasterij, ki ga lahko vodi laik," je dodal.

Komentarjev 4
  • Kmodri 00:37 19.december 2022.

    Kapo dol! Še ne oklepa svojega položaja za vsako ceno!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:32 18.december 2022.

    Mogoče pa je to naredil, ker se zaradi svoje odprtosti in modernih nazorov, trepeta za svoje življenje. Za cerkev je kar precej kontraverzen, čeprav je bil nastavljen iz vseh naštetih razlogov. Morda pa na ta račun vseeno v božji hram ...prikaži več ni prišlo dovolj novih ovčic. Kdo bi vedel!

  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 12:12 18.december 2022.

    Glede na vso LGBBTQpipipupu agendo, bo to verjetno TRANS ženka :)