Svet
4704 ogledov

Pet let prejemal kemoterapijo zaradi napačne diagnoze

infuzija Profimedias
Povedali so mu, da ima redko obliko raka, a se je pet minut kasneje izkazalo, da se je zdravnik zmotil.

James Salaz iz Kolorada zdaj toži bolnišnico, kjer so mu pred petimi leti postavili napačno diagnozo. K zdravniku se je takrat odpravil zaradi bolečin v roki. Temeljito so ga pregledali in opravili biopsijo pljuč zaradi dveh nenavadnih tvorb na pljučih in mu na podlagi rezultatov postavili diagnozo rak. 

Začeli so zdravljenje s kemoterapijo, prejemal je protibolečinska sredstva in prestal številne boleče posege. Njegove težave se niso izboljšale, prav tako se niso izboljševale vrednosti levkocitov.  

Ko je lani prišel na redni pregled, njegov zdravnik ni bil več zaposlen v bolnišnici, saj so ga odpustili. Salaz je tako moral poiskati drugega onkologa, a od svoje nove zdravnice ni pričakoval diagnoze, kot jo je dobil. Povedala mu je, da ni zbolel za rakom, ampak ima vnetje stene krvnih žil. 

Zaradi dolgotrajnega zdravljenja s kemoterapijo se je njegovo stanje poslabšalo. Prizadete so žile v nosu, sinusih, grlu, pljučih in ledvicah. Težave ima tudi s trebušno slinavko. 

"Žalostno je, da so tako dolgo zdravili nekaj, česar sploh nisem imel," je dejal za lokalne medije. "Mislim, da mora nekdo odgovarjati za to." Zoper bolnišnico je že vložil tožbo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:50 19.november 2018.

    Bolj je sex kot pa keks

  • Avatar Sulinna
    Sulinna 00:22 17.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top