Svet
65 ogledov

Plastični čevlji zdravju nevarni

Žurnal24 main
Nemška raziskava je pokazala, da so barvita plastična obuvala nevarna zdravju.

Nemška televizija WDR je testirala 10 modelov plastičnih natikačev različnih cenovnih razredov. Kot se je izkazalo, so vsi modeli (tudi proizvajalcev Crocs in Skechers) vsebovali "problematične snovi", šest modelov pa celo kancerogene kemikalije, ki se skozi kožo absorbirajo v telo. Najbolj problematični so bili natikači črne barve.

Obuvala znamke Crocs sicer niso vsebovala kancerogenih kemikalij, so pa v njih našli štiri snovi, ki lahko dražijo kožo oziroma povzročijo alergije. "Natančni parametri, ki so jih pri tem testu uporabili, nam niso znani. Izdelava naših izdelkov je v skladu z evropsko zakonodajo,“ so se na test odzvali pri podjetju Crocs.

Slabše so se odrezali izdelki blagovne znamke Skechers. Ti so vsebovali alergene, težke kovine in tudi kancerogene snovi, test povzema i24news. Tudi oni pravijo, da se držijo zakonodaje, ki je sicer glede določenih kemikalij zelo ohlapna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.