Svet
4 ogledov

Pobuda za referendum o žurkah v Zrćah

Hideout festival obnorel Zrće Marko Ocepek
Lokalni odbor hrvaške stranke SDP je ob podpori prebivalcev Novalje sprožil pobudo za sklic referenduma o – zaprtju plaže Zrće.

Odločitev, ki bo zelo vplivala na hrvaški turizem, so na Hrvaškem sprejeli z glasnim odobravanjem vseh prebivalcev Paga. Minister Veljko Ostojić se je že odzval in meni, da bi to bila škoda, a da o vsem odločajo domačini, ki jih motijo pijani turisti in glasne zabave, propadanje družinskega turizma in nemorala, ki se širi po otoku, piše TPortal.

"To želimo nadzorovati, preučiti dobre in slabe plati ter brez politiziranja slišati glas ljudstva o tem, kaj želijo od Zrć. Klubi so začeli razvijati festivalsko ponudbo, kar pomeni vse dražja in pomembnejša imena svetovne glasbene scene. To pa pomeni močnejše zvočne sisteme, več hrupa in prihod festivalskega občinstva, ki bi tukaj preživelo tri do štiri dni, ima majhen proračun, od katerega je večji del namenjen vstopnicam. Da ne omenjam pogostega neprimernega deviantnega vedenja, pri čemer se mora ponudba prilagoditi tej vrsti gostov, ki jih ne zanima ne naša zgodovina in kultura ne gastronomija. Lastniki zaslužijo bedne vsote za svoje storitve, pa tudi lokalna skupnost od prometa z  alkoholnimi pijačami dobi v proračun le od okoli 600 do 700 tisoč kun," so odločitev pojasnili na sestanku Novalja in Zrće – Dva svetova, ena prihodnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.