Svet
27799 ogledov

Pod ruševinami še iščejo. Zdaj že sedem žrtev. Medtem potres še v Italiji.

Petrinja potres
1/5
24sata
Iz Petrinje prihaja vse več žalostnih prizorov porušenih stavb. Potres je po zadnjih podatkih zahteval sedem življenj. Medtem je treslo še pri naših zahodnih sosedih.

Potem ko je danes ob 12.20 potres z magnitudo 6,4 tresel območje južno od Zagreba, je nekaj minut čez polčetrto popoldne streslo še območje Lombardije v Italiji. Magnituda potresa z epicentrom pri Veroni je bila 4,5. 

Medtem iz Hrvaške prihaja vse več podrobnosti potresa; kot pišejo hrvaški mediji, v središču Petrinje ni niti ene hiše, ki bi ostala nepoškodovana. Kot smo že poročali, v potresu je v Petrinji umrla 12-letna deklica, poleg tega so v bolnišnico odpeljali dva huje ranjena in še 18 ljudi z lažjimi poškodbami. Na območju Gline, dodajajo hrvaški mediji, so umrle še štiri osebe, ena pa v Žažini.

Reševalci še vedno kopajo med ruševinami v upanju, da bi pomagali še komu, ki si morda ni mogel pomagati sam. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi bili pogrešani še dve osebi, medtem ko so žensko, ki je ostala ujeta pod ruševinami v mestni hiši, uspeli rešiti. Kot pišejo pri Večernjem listu, so pri posnetki iz Petrinje grozljivi; stavbe so porušene, potres je zahteval žrtev in ranjene, slišati je jok in krike. 

Večernji list poroča, da naj bi nekateri ljudje skakali skozi okna in iz streh, kjer so popravljali škodo po včerajšnjem potresu. Medtem prihaja do več popotresnih sunkov, enega so zabeležile televizijske kamere ravno med javljanjem v živo. 

Iz vse Hrvaške so proti najbolj prizadetemu mestu krenile kolone prostovoljcev; pomoč prihaja iz Istre, Osijeka, Zagreba. Avtocesta Zagreb - Sisak bo do jutri do desete ure zvečer brezplačna. V PEtrinjo sta prispela tako predsednik kot premier Zoran Milanović in Andrej Plenković. Slednji je operativnim enotam obljubil dodatno pomoč.

Petrinja potres | Avtor: 24sata 24sata

Potres je po prvih ocenah občutilo okrog šest milijonov ljudi, in sicer poleg širšega območja Hraške še v Sloveniji, v Bosni in Hercegovini, na Češkem, v Nemčiji, na Madžarskem, Italiji, Črni gori, Romuniji, na Slovaškem, v Avstriji.  

Trenutek, ko se je zatreslo:

Potres Hrvaška Hrvaška Svet Petrinja: V silovitem potresu umrl otrok, škoda velikanska izredna seja državni zbor Slovenija Zaradi potresa iz dvorane zbežali tudi slovenski poslanci

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Build_NEK2 17:17 29.december 2020.

    Afriška litosferska se je odlečila, da se bo še malo zarila v evrazijsko. Triglav se že višja!

  • Ender3 17:03 29.december 2020.

    Čestitka uredništvu Z24.SI, imate najhitrejši odzivni čas, pri prenašanju pomembnih informacij med Slo mediji.

  • Pikolo 17:00 29.december 2020.

    Važno, da so nagobčniki na svojih mestih. V perdo bi nabasal to novinarko s tisto satanistično masko.