Svet
14 ogledov

Pogrešajo dva mornarja

(Foto: EPA)
1/9
Žurnal24 main
Na Renu je v bližini mesta Sankt Goar severozahodno od Mainza prišlo do ladijske nesreče. Prevrnila se je ladja z 2400 tonami žveplove kisline na krovu.

Po nesreči še vedno pogrešajo dva člana posadke, medtem ko so dva rešili iz vode. Pogrešana naj bi bila češke in nemške narodnosti, poroča BBC. Promet na Renu so zaustavili. Na kraju dogodka so že helikopterji, ki bodo pomagali pri iskanju pogrešanih.

Nesreča se je zgodila okoli petih zjutraj. Po dosedanjih podatkih naj ne bi prišlo do izlitja kisline v reko, pravi tiskovni predstavnik policije Paul-Heinz Meurisch.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Do nesreče je prišlo v bližini znamenite skale Lorelei, s katere naj bi nimfa iz nemške mitologije privabljala mornarje s svojimi pesmimi. Reka je na omenjenem delu zelo ozka, rečni tok pa zelo močan, zaradi česar se na tem mestu pogosto pripetijo nesreče.

Na omenjenem območju so bili v zadnjem času priča tudi obširnemu taljenju snega in večjim količinam padavin. Za zdaj še ni znano, ali bi povišan vodostaj lahko bil vzrok za nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.