Svet
6239 ogledov

Zmeda okrog pogrešanega dečka

Nekateri mediji navajajo, da so pogrešanega dečka našli, a uradno informacij ni potrdil še nihče.

Včeraj smo poročali, da svojci po terorističnem napadu v Barceloni pogrešajo sedemletnega Juliana Alessandra Cadmana iz Avstralije. 

Julian se je z mamo sprehajal po La Rambli, ko je med pešce zapeljal kombi, mama pa je bila v napadu huje poškodovana in so jo svojci našli v bolnišnici. 

Še nepotrjeno

Danes je britanski The Guardian poročal, da so v bolnišnici v Barceloni našli še njenega sedemletnega sina, a je pozneje novico demantiral in zapisal, da so od zunanjega ministrstva prejeli informacijo, da navedbe v španskih medijih niso resnične.

Španski časnik The El Mundo je namreč zapisal, da so dečka našli 40 ur po izginotju v bolnišnici v Barceloni.

Avstralske oblasti informacije, da je bil deček najden, še niso potrdile. Avstralski premier Malcolm Turnbull je še zjutraj pozval Avstralce, naj molijo za dečka in njegovo družino.

V zmedi sta se razšla

V zmedi, ki je nastala ob napadu, sta se mama in sin ločila. Svojci so Juliana obupano iskali tudi s pomočjo socialnih omrežij. 

O izginulem dečku je spregovorila tudi britanska premierka Theresa May, saj je Julianov dedek britanski državljan, ki živi v Avstraliji. 

V petek je dejala, da britanske oblaasti zbirajo informacije o pogrešanem dečku, ki ima dvojno državljanstvo, saj je z mamo pred tem živelv Kentu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.