Svet
24 ogledov

Pol metra snega, zameti, polarni mraz

Romunija, sneg EPA
Snežni zameti so dobesedno paralizirali Romunijo ter severni in osrednji del Bolgarije, sporočajo oblasti obeh držav.

V le 12-tih urah je v Romuniji zapadlo pol metra snega, zaradi česar je otežen ali prekinjen železniški promet, v Bukarešti in bližnjih mestih so za jutri že izdali obvestilo o tem, da bodo šole odpovedale pouk.

Zaprta so pristanišča na Črnem morju, prav tako je več deset državnih cest zaprtih za promet. Romunske oblasti so mobilizirale vse službe za izredna stanja vključujoč okrog šest tisoč policistov in gasilcev.

Kot napovedujejo vremenoslovci bo v Romuniji snežilo še vsaj do jutri dopoldne, ko naj bi se po državi temperature spustile na -18 stopinj Celzija.

Izredno stanje tudi v Bolgariji

V bolgarski prestolnici Sofiji je danes zapadlo od 40 do 50 centimetrov snega, podobno je na drugih osrednih območjih države. Železniški promet je najbolj otežen na severu in osrednjem delu.

Snežne padavine spremlja močan veter, temperature v prihodnjih dneh pa bodo, podobno kot v Romuniji, padle do skoraj – 20 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci. 

PREBERITE TUDI: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.