Svet
41 ogledov

Policisti ponižali posiljeno 14-letnico

Indijka dekle EPA
Štirinajstletna deklica se je v družbi očeta odpravila na policijo, kjer sta hotela prijaviti posilstvo, a so ju policisti grdo ponižali.

Policisti na policijski postaji v okrožju Kushinagar so od 14-letnice in njenega očeta najprej zahtevali plačilo 50 tisoč rupij (približno 590 evrov) za zapis prijave posilstva in sprožitev preiskave ter s tem aretacije storilca. Ker je oče odklonil plačilo, češ da nima denarja, so možje v modrem od deklice zahtevali, naj se pred njimi sleče do golega in s tem dokaže, da je bila res posiljena.

Družina žrtve se je nato obrnila na višje sodišče in medije, s pomočjo katerih so storilca ujeli, hkrati pa so se pritožili nadzorniku kushinagarske policije, ki je stopil v akcijo in strogo obsodil ravnanje policistov, ki so ponižali dekle in njenega očeta. "Odpeljal me je v sobo, zaprl vrata in mi rekel, naj si slečem oblačila," je v pritožbi zapisala 14-letnica. Če in kako bodo policisti kaznovani zaradi svojega dejanja, bo znano po koncu preiskave.

Ta vest prihaja le en teden  po tem, ko se je izvedelo, da je neki moški na avtobusu v Mumbaju poskušal posiliti štiriletnico. Le nekaj dni pred tem pa so – prav tako v Indiji – obsodili moške, ki so decembra lani brutalno posilili 23-letno študentko.

Komentarjev 5
  • Klementina8 12:13 06.september 2017.

    Cigani smrdljivi indijski,zraven muslimanov,najbolj umazana rasa na svetu.Kot podgane.

  • lektorca 11:09 26.september 2013.

    znam brati, ja - včeraj je pisalo tri evre, ampak vidim, da spremljajo komentarje :D

  • Marjan Valič 17:58 25.september 2013.

    saj kaj se je začelo dogajat na tem ožjem svetu če ne og narava se o maščevala ker taki ljudje nimajo noene sramote