Svet
7 ogledov

Posebne zapestnice za problematične otroke

Na Danskem večina zagovarja ostre kazni za mlade prestopnike. Žurnal24 main
Danska vlada načrtuje uvedbo elektronskih zapestnic za problematične otroke, s katerimi naj bi zmanjšali kriminaliteto med mladimi.

Če bo predlog sprejet, bodo zapestnice nosili posebej problematični otroci, starejši od 12 let. Tovrstnega ukrepa se je spomnil pravosodni minister Brian Mikkelsen, ki meni, da bodo tako v državi zmanjšali kriminaliteto.

Poleg zapestnic tudi strogo omejen izhod
Elektronske zapestnice bodo mladi nosili na nogi, opremljene pa bodo s satelitskim sistemom. Po predvidevanjih jih bodo morali nositi učenci s hudimi vedenjskimi motnjami ali s kartoteko hujših prekrškov. Hkrati z zapestnico bodo vezani tudi na strogo omejen izhod.

Z vsemi močmi proti mladim prestopnikom
Mnogim se ta ukrep zdi nenavaden, Danci pa tovrstne ukrepe večinoma podpirajo. Po neki raziskavi več kot 60 odstotkov Dancev zagovarja ostrejše kazni za uporniške mladostnike. Tudi vlada se intenzivno bori proti naraščajočemu kriminalu med mladimi in bo za to v prihodnjih letih namenila nekaj več kot 20 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.