Svet
9321 ogledov

Potrjena avtentičnost posnetka: V Gazi ugrabili in pljuvali negibno Nemko

Družbeno omrežje X
V Gazi so ugrabili Nemko, jo nepremično vozili naokoli na poltovornjaku. Nekateri so jo pljuvali. CNN je potrdil pristnost videoprispevka.

CNN je potrdil pristnost videoposnetka, ki prikazuje borce iz Gaze, ki paradirajo z ugrabljeno žensko. To je Shani Louk (30), Nemka, ki ima tudi izraelski potni list. V videu, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, je mogoče videti negibno dekle in borce Hamasa, ki so v Gazi preželi za Izraelci in jih ugrabljali.

Njen bratranec je za Washington Post povedala, da se je Louk udeležila festivala Nova, celonočne zabave ob praznovanju izraelskega praznika žetve. Brutalni posnetek prikazuje Shanino negibno telo, eden od moških drži nogo čez njen pas, drugi pa jo vleče za dolge, črne lase. Napadalci so vzklikali: "Allahu Akbar!" CNN zaradi brutalnosti in nazornosti posnetka, ki kroži po spletu, ni želel prikazati.

V Izraelu je trenutno 16 slovenskih državljanov, ki so po sobotnem izbruhu nasilja na območju stopili v stik z ministrstvom za zunanje in evropske zadeve (MZEZ), so danes za STA potrdili na MZEZ. Dodali so, da njihova evakuacija trenutno ni predvidena. Kot so pojasnili na MZEZ, natančnih lokacij slovenskih državljanov v Izraelu sicer nimajo, prav tako pa ni načrtovana njihova evakuacija, saj se iz države zaenkrat še lahko umaknejo v lastni režiji. MZEZ je sicer v soboto že izdalo opozorilo za slovenske državljane na tem območju in jih za nujno konzularno pomoč napotilo na slovensko veleposlaništvo v Tel Avivu. Ob tem so poudarili, da nadaljnjega zaostrovanja konflikta med Izraelci in Palestinci ni mogoče izključiti.
 

"Prepoznali smo jo po tetovažah in dolgih dreadlocksih"

Navijanju se je pridružilo še nekaj ljudi, ki so se zbrali okoli tovornjaka, pred pekarno in trgovino Al-Shalfoh. En moški jo je celo pljunil. "Prepoznali smo jo po tetovažah in dolgih dreadlocksih. Za to je odgovoren Hamas," je dejal sorodnik. Za zdaj ni znano, v kakšnem zdravstvenem stanju je Nemka in ali je sploh še živa.

Nemško zunanje ministrstvo je v stiku z nemškim veleposlaništvom v Tel Avivu in z izraelskimi oblastmi.

Javila se je tudi mati ugrabljene ženske. "Danes zjutraj je palestinski Hamas ugrabil skupino turistov v Izraelu, vključno z mojo hčerko Shani Nicole Louk, nemško državljanko. Na videu lahko jasno vidim hčerko, ki nezavestno leži v avtu s Palestinci, ki jo vozijo po območju Gaze. Prosim, pomagajte nam ali pošljite kakršne koli informacije o njej," je povedala njena mama Ricarda.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 22
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 07:08 09.oktober 2023.

    CNN je res zelo verodostojen!!! Sarkazem ON!!!

  • LukaMB 23:55 08.oktober 2023.

    Namreč če so že kar tako Palestincem v njihovem imenu ukradli zemljo in tja naselili žide, potem lahko isti akterji tudi pri sebi ustvarijo državo Izrael sredi ZDA ali pa sredi Velike Britanije.

  • Avatar karjola
    karjola 17:03 08.oktober 2023.

    Kdo vodi ameriko? denar! in kdo ima denar? židi... torej komu je interes za vojno dobičkarstvo čez trupla?