Svet
28804 ogledov

Precej zaskrbljujoče domneve glede Muskovega zasebnega življenja

Elon Musk Profimedia
Wall Street Journal objavlja trditve, o katerih se je že dlje časa šušljalo.

Elon Musk in ljudje iz njegovega ožjega kroga ponujajo več razlag za njegova pogosta diametralno nasprotna stališča in provokativne izpade. So izraz njegove ustvarjalnosti, trdijo. Ali pa so posledica njegovih duševnih težav. Ali pa posledica pretiranega stresa ali pomanjkanja spanca, piše Wall Street Journal (WSJ).

V zadnjih letih so nekateri šefi in člani uprav v njegovih podjetjih ter drugi, ki so blizu milijarderju, pogosto zaskrbljeni, da obstaja še ena komponenta, ki je razlog njegovega vedenja, in sicer uporaba drog. Bojijo se, da bi drogiranje vodje Tesle in SpaceX lahko imelo ogromne posledice, ne le na njegovo zdravje, ampak tudi na šest podjetij in milijardno premoženje, ki ga nadzoruje, poroča Wall Street Journal. 

LSD, kokain, ekstazi, gobe ...

Najbogatejši človek na svetu jemlje LSD, kokain, ekstazi in psihedelične gobe, pogosto na zasebnih zabavah po vsem svetu, kjer udeleženci podpišejo pogodbe o nerazkritju ali izročijo svoje telefone, da lahko vstopijo, poroča oomenjeni medij, ki se sklicuje na vire, ki naj bi bili priča Muskovemu drogiranju.

Musk je pred tem že kadil marihuano v javnosti. Ljudje blizu Musku, ki je zdaj star 52 let, pravijo, da še naprej uživa droge, zlasti ketamin, in da jih skrbi, da bi ga to lahko pripeljalo v zdravstveno krizo. Tudi če se to ne zgodi, bi lahko škodovalo njegovemu poslu.

Musk na poizvedbe ni odgovoril

Uporaba nezakonitih drog bi bila verjetno kršitev zveznih politik, ki bi lahko ogrozila milijarde dolarjev SpaceX-ovih državnih pogodb. Musk bi na ta način lahko potencialno ogrožal okoli bilijon dolarjev sredstev, ki jih imajo vlagatelji.

Musk ni odgovoril na poizvedovanje Wall Street Journala o svoji domnevni uporabi drog. Njegov odvetnik Alex Spiro pa je dejal, da "Muska redno in naključno testirajo droge v SpaceXu in nikoli ni padel na testu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • miro8 10:52 08.januar 2024.

    B.B. nauči se že razlikovati med bilionom v ameriki in bilionom v ostalem svetu. Če ne gre, pa nehaj prepisovati članke !

  • Dejan Vehovec 10:02 08.januar 2024.

    evidentni in zato neizpodbitno neobičajni so muskovi lajf, dejanja, obnašanje ......o vzrokih za to se loh samo špekulira. Sem pa prepričan, da si povprečni zemljani ne moremo v sanjah predstavljat, kako tak človek živi in kaj se mu dogaja - ...prikaži veča - če pa si ne moremo predstavljat pa to ne pomeni, da zato tega ni. V neobičajna življenja dajo v zadnjem času vpogled nadaljevanke kot so Crown na Netflix ali Succession na HBO in novice v medijih kot so "nenadoma umrl zaradi zastoja srca".

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:42 08.januar 2024.

    Če si preveč bogat,se ti začne pamet kisat