Svet
29967 ogledov

Prejemal socialno pomoč, živel pa v vili in vozil ferrarija

italijanska policija
Med prejemniki socialne pomoči so se znašli pravi bogataši.

Italijanska finančna policija je stopila na prste 237 osebam, ki so izkoriščale sistem socialne pomoči. Finančna policija je akcijo izvedla v Kalabriji, pokrajini, ki ji vlada 'Ndrangheta in kjer velik del prebivalstva živi v težkih razmerah. 

Številni prebivalci prejemajo univerzalno finančno pomoč, s katero oblasti skušajo pomagati najrevnejšim prebivalcem. A izkazalo se je, da so nekateri omenjeni sistem izkoriščali. Med tistimi, ki so prejemali omenjeno pomoč, so se namreč znašli tudi lastniki vil in luksuznih vozil. Med njimi je bil lastnik ene od tamkajšnjih vil, ki je imel v garaži parkiranega ferrarija.

Goljufi bodo morali vrniti 870 tisoč evrov, grozijo jim tudi zaporne kazni. Za tovrstna dejanja je zagrožena kazen od enega do šest let zapora. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 12
  • kapibara1 18:37 25.januar 2020.

    SLO ima preobilno, preohlapno in prebogato socialno politiko, katero izčrpavajo, v cerka 80-85 %, predstavniki tujerodnih plemen..

  • DasAuto 14:39 25.januar 2020.

    dokler obstaja gotovina, kateri ni mogoče slediti, bo tako. če bi ves denar bil sledljiv, potem bi točno vedeli, koliko lahko kdo zapravi in bi enostavno dobili tudi vir tega denarja. če bi bila volja, potem bi to bilo mogoče, ...prikaži več tako pa načrtno puščajo luknje v sistemu, da se jih lahko izkorišča.

  • puelasedulaest 00:00 25.januar 2020.

    Na tisoče lenuhov noče delati, ker se jim bolj splača doma ležati in prejemati vsaj 400 €. Kriva je Šarčeva vlada in Levica, ki podpirata lenuhe!!! Ponuditi jim 3x delo potem pa mu ne dati niti 1. €!!!!!!!!!!!!