Svet
10131 ogledov

Pretresljivi posnetki pred in po orkanu

Pustošenje orkana Irma Epa
Poglejte, kakšen je bil Miami pred in po orkanu!

Posnetki iz Miamija pred in po orkanu nazorno prikazujejo, kakšno opustošenje je Irma naredila mestu na vzhodni obali Floride. 

Poplavljeno je tudi letališče v Miamiju, ki je največje letališče na Floridi in bo zaprto vsaj še en dan. 

Orkan Irma je v nedeljo zjutraj dosegel Florido kot orkan četrte kategorije z vetrovi do 210 kilometrov. Florida se je sicer izognila najhujšemu, saj se je orkan umiril, najprej na tretjo in nato na drugo kategorijo, s hitrostjo vetrov do 160 kilometrov na uro.

Irma se je od otočja Keys na Floridi pomikala po zahodni obali proti severu, mimo mesta Tampa in naprej proti Georgii, prizadela pa je tudi vzhodno atlantsko obalo v Miamiju in okolici. Ponekod na zahodni obali so bili valovi zaradi orkana visoki tri metre visoko, s Kube pa poročajo o kar enajstmetrskih valovih.

Po prvih ocenah bo materialna škoda, ki sta jo naredila orkana Irma in Harvey znašala okoli 290 milijard dolarjev. Zaradi Irme je bilo včeraj brez elektrike okoli štiri milijone ljudi. Število smrtnih žrtev orkana se je od zjutraj povzpelo na pet oseb.

Več o najnovejšem dogajanju ob divjanju orkana na Floridi si preberite v prispevku: 

Deček na Floridi Orkan Irma Svet Deček pred kamero osramotil očeta

Druge novice o orkanu Irma:

Orkan Matthew Nočna mora Svet "To je morda moje zadnje sporočilo!" Letalo Flight radar Orkan Irma Svet Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma orkan Irma Orkani Zdravje Tako je Irma dobila svoje ime Orkan Irma V živo Svet Oko orkana Irma treščilo ob Florido: "Grozno bo!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.