Svet
94 ogledov

Pri Zadru reševali želvo velikanko

želva velikanka FB
K veterinarju jo je neslo osem moških.

V bližini Zadra je orkanska burja v ponedeljek na obalo naplavila želvo velikanko, težko je med 100 in 150 kilogramov. Melita, kot jo je imenoval veterinar, naj bi bila stara 100 let. Reševalo jo je osem moških, začasno so jo nastanili v zavetišču v Pulju, kjer pa je danes poginila.

 "Morje pogosto naplavi želve, a tako velike glavate karete, ki je zaščitena vrsta, nisem nikoli videl. Soda, v katerega bi jo lahko spravili, nismo imeli, z veliko težavo smo jo prinesli do veterinarske ambulante," je za Jutarnji list povedal veterinar Marino Mirčeta. 

Osem moških jo je prineslo na dvorišče njegove veterinarske postaje, kjer je ugotovil, da ima nekaj poškodb na oklepu in da je podhlajena. Ogreli so jo z odejami.

Po želvo bodo s posebej prirejenim kombijem prišli strokovnjaki iz centra za ogrožene živalske vrste v Pulju. Biologinja Karin Gobić je ugotovila, da je želva v zelo slabem stanju in da ima porušen imunski sistem. Po prihodu v Pulj ni več dihala, glede na poškodbe na oklepu pa naj bi jo morje dlje časa metalo ob skale.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.