Svet
10 ogledov

Prijeli bombaša Ikeinih centrov

Trgovina Ikea. EPA
Na Poljskem so prijeli dva moška, ki naj bi stala za bombnimi eksplozijami v trgovinah švedskega proizvajalca pohištva Ikea. Osumljenca naj bi z eksplozijami poskušala izsiljevati družbo.

Na Poljskem so prijeli dva moška, ki naj bi bila odgovorna za bombne eksplozije v trgovinah švedskega proizvajalca pohištva Ikea. Osumljenca naj bi z eksplozijami poskušala izsiljevati družbo.

Po poročanju poljskih medijev sta oba priprta stara 39 let. Adam K., ki je zasnoval zločinski načrt, je visoko izobražen in je delal v mednarodnih korporacijah, Mikolaj G. pa je bil že vpleten v kazniva dejanja, povezana z drogami. Poljska policija je potrdila, da je "ukrepala v zvezi s primerom", drugih podrobnosti o preiskavi pa ni razkrila.

V Ikeinih trgovinah v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem so 30. maja eksplodirale bombe, skrite v budilkah. 10. junija je eksplozija odjeknila v trgovini v nemškem Dresdnu, 2. septembra pa je policija evakuirala dve trgovini na Češkem in razstavila eksplozivno napravo, ki so jo našli v bližini ene od prodajaln.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.