Svet
42526 ogledov

Putin ne oprošča: takšna je kazen za dva častnika za vojaške neuspehe

Vladimir Putin Epa
Kazen zaradi vloge dveh častnikov pri neuspehih ruske vojske v Ukrajini.

Britansko obrambno ministrstvo je objavilo, da je Rusija odpustila najmanj dva vojaška čatnika zaradi njunega vpliva na potek vojaške operacije v Ukrajini. Britanci dodajajo, da se v ruski vojski razrašča prikrivanje določenih informacij v izogib iskanja odgovornosti. 

V svojem dnevnem poročilu obveščevalnih informacij Britanci navajajo, da je bil suspendiral general polkovnik Serhij Kisel, in sicer zaradi "neuspeha, da bi zavzel Harkov", in viceadmiral Igor Osipov, najverjetneje zaradi potopljene ruske ladje aprila. 

V poročilu je navedeno še, da najvišji vojaški poveljnik vojske Valerij Gerasimov najverjetneje za zdaj ostaja na svojem položaju. 

Rusija v Azovstalu zajela 1730 vojakov

Ruski vojski se je medtem od ponedeljka predalo že 1730 ukrajinskih vojakov iz jeklarne Azovstal v mestu Mariupolj, od tega je 80 ranjenih, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. 

Po navedbah ruskega zunanjega ministrstva je bila velika večina zajetih vojakov premeščena v nekdanjo zaporniško kolonijo v regiji Doneck, piše britanski BBC.

Vodja separatistične ljudske republike Doneck Denis Pušilin je včeraj novinarjem v Mariupolju dejal, da je bilo na območju jeklarne okoli 2000 borcev, včeraj pa naj bi jih znotraj Azovstala ostajala še "malo manj kot polovica". Med ujetniki po njegovih besedah ni poveljnikov bataljona Azov, ukrajinske skrajne desne nacionalistične vojaške skupine, ki je sicer formalno del ukrajinskih oboroženih sil.

V dneh pred tem so z območja tovarne evakuirali na stotine civilistov. Več dni so potekala pogajanja o umiku vojakov, od katerih so bili nekateri hudo ranjeni, prav tako jim je primanjkovalo vode in hrane.

Mariupolj Ukrajina vojna Svet Pogajanja prekinjena, ker "si Kijev ne želi nadaljevati mirovnih pogajanj" Mikola Kuličenko, domnevna žrtev vojnih zločinov Svet Ustrelili so ga in živega zakopali, a se je uspel rešiti izpod bratovega trupla

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • jozicamurn 20:57 19.maj 2022.

    Iskreno bi moral leteti tudi Šojgu, veliko slabih akcij je bilo in najvišji po činu je odgovoren za to. Nekdo mora odgovarjati za ladjo Moskva.

  • Jernej65 17:06 19.maj 2022.

    Pride tudi kazen od Rusov za Putina, ker jim je zjebal življenje za par desetletij.

  • Avatar Syn
    Syn 14:44 19.maj 2022.

    Britencem verjamem toliko, kot verjamem v božička. :)