Svet
25901 ogledov

Putin se ni mogel prenehati smejati

Vladimir Putin Youtube
Smeh na zadnjem Putinovem sestanku s predstavniki kmetijskega ministrstva.

Ruski predsednik Vladimir Putin se ni mogel prenehati smejati na nedavnem sestanku s predstavniki kmetijskega ministrstva, potem ko je minister Aleksandar Tkačov predlagal, da bi morali svinjino izvažati v Indonezijo.

"Nemčija polovico svoje svinjine izvozi. Poglejte njihove številke; 5,5 milijona ton svinjine proizvedejo v letu dni, skoraj tri milijone pa jo izvozijo na Kitajsko, v Indonezijo, Japonsko, Korejo," je izpostavil minister Tkačov, pri čemer je sugeriral, da bi morala tudi Rusija povečati svoj izvoz.

Putin je v smehu odgovoril: "Oni ne jedo tega. Indonezija je muslimanska država, tam svinjine ne jedo."

"Ok, Južna Koreja," je odvrnil Tkalčev in dodal šalo: "Kakšna je sploh razlika?" S tem je izzval salve smeha, pri čemer se je najbolj smejal Putin, ki si je celo z rokama pri tem prekril obraz.

Sprejel hrvaško predsednico

Včeraj je medtem ruski predsednik Putin v svoji rezidenci v Sočiju sprejel hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović, ki se mudi na uradnem dvodnevnem obisku v Rusiji. Po srečanju sta oba izpostavila, da si državi prizadevata za krepitev medsebojnega sodelovanja na različnih področjih, predvsem v gospodarstvu, je poročala STA.

Kolinda-Grabar Kitarović in Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

Putin je izjavil, da so bili pogovori konstruktivni ter so potrdili prizadevanja obeh držav za razvoj sodelovanja. Kot je poudaril, sta z Grabar-Kitarovićevo obravnavala konkretne primere sodelovanja, predvsem v energetiki, ladjedelništvu in turizmu. K širitvi sodelovanja bo prispeval tudi današnji rusko-hrvaški gospodarski forum, pričakuje Putin.

Povedal je, da je bila vrednost lanske blagovne menjave med državama 807 milijonov ameriških dolarjev, letos pa je že za 64 odstotkov višja. Pričakuje, da se bodo letos vrnili na blagovno menjavo, kot je bila pred izbruhom svetovne gospodarske krize pred desetimi leti, je še poročala STA.

vladimir putin Svet Putinov adrenalinski dopust

Grabar-Kitarovićeva bo uradni obisk nadaljevala v četrtek v Moskvi, ko se bo srečala z ruskim premierjem Dmitrijem Medvedjevom ter z moskovskim patriarhom Kirilom. Nagovorila bo tudi udeležence rusko-hrvaškega gospodarskega foruma, na katerem bodo predstavniki več kot sto podjetij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • McClain 12:07 20.oktober 2017.

    se vsaj o biznisu menijo, naši se pa hodijo čudit starim partizankam

Sorodne novice